Путин разреши митингите по време на Игрите в Сочи

Протестни акции ще бъдат разрешени, но само при условие да бъдат съгласувани с местната администрация, МВР и ФСБ

Путин разреши митингите по време на Игрите в Сочи

Президентът на Русия Владимир Путин внесе промени в указа за засилване на мерките за сигурност в периода на олимпийските игри в Сочи, отнасящи се до правилата за организиране на събрания и митинги, предаде Би Би Си.

Според новите правила, в града и прилежащите територии протестни акции ще бъдат разрешени, но само при условие да бъдат съгласувани с местната администрация, МВР и ФСБ.  В предишната версия на указа, подписан през август 2013 г., се казваше, че всички масови прояви, несвързани с олимпийските игри, планирани в Сочи за периода от 7 януари до 21 март 2014 година, ще се проведат "в друг период от време".

Указът на президента "За прилагането на мерките за сигурност по време на Олимпиада 2014", в който се говореше за забрана на митинги и демонстрации в Сочи от 7 януари до 21 март 2014 г., беше подписан от Путин на 19 август.

В началото на декември Федералната служба за сигурност предложи да се разреши провеждането на протестни акции по време на Олимпиада 2014, като в същото време подчерта, че подобни акции са допустими при условие, че броят на участниците, маршрутът и продължителността ще бъдат съгласовани с градските власти, местната полиция и органите на сигурността.

Сега президентът на Русия възложи на властите в Сочи да предвидят и специална площадка за организиране на обществени прояви в периода на подготовката и самите олимпийски игри, предаде ИТАР-ТАСС.

Както съобщи прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, решението било продиктувано от това, че през периода от 7 януари по 21 март в Сочи ще действа специален режим за сигурност във връзка с олимпиадата.

"Президентът възложи на организаторите на Олимпийските игри съвместно с ръководството на Краснодарския край и кметството на Сочи да подберат площадка в града, където да може в свободен режим да се провеждат акции, демонстрациии други прояви, включително при необходимост - с протестен характер", уточни Песков.

През 2008 г. по време на олимпиадата в Китай правителството създаде зони за протест недалеч от олимпийските обекти, но те така и не бяха използвани по предназначение по време на игрите.

Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки