1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Плачи: Това е подарък за феновете

Плачи: Това е подарък за феновете

Волейболистите бяха приятно изненадани от фенове при пристигането си в България

Плачи: Това е подарък за феновете

"Много съм доволен, че постигаме добри резултати. Тези квалификации бяха добри за нас, защото играчите се справиха много добре. Искаме това да бъде нашият подарък за феновете", заяви на български език Камило Плачи.

Тази вечер малка част от националите се прибираха в България, а останалите заминаха директно по клубните си отбори в чужбина. Камило Плачи също бе на летище "София" и говори пред медиите.

"Смятам, че направихме един страхотен мач срещу Холандия. Използвах повечето си играчи. Имахме проблеми в отбора с вируси, а освен това Жеков и Соколов имаха контузии. Имаше вируси. По-лесно се разпространява, когато всички момчета бяха в автобуса. Въпреки това, отборът успя да направи нещо голямо в мача с Холандия. Бях много притеснен преди тази квалификация. За малко време трябваше да направим доста промени, за да спечелим. "Изпразнихме джобовете си". Дадохме всичко от себе си", заяви националният селекционер.

"Андрей Жеков не игра, тъй като имаше само няколко тренировки с отбора. Той бе получил и лек проблем в коляното. Няколко дни не можеше да тренира пълноценно. Бях решил, че ще го използвам само в краен случай. Не исках да поемам риск и контузията му да стане по-сериозна. Аз лично му благодарих. Той не игра, но въпреки това вдъхна едно спокойствие на отбора", заяви Камило Плачи.