1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Стойчо Стоев: Може би до края на седмицата ще финализираме един трансфер – на талантливо младо момче от силно европейско първенство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стойчо Стоев: Може би до края на седмицата ще финализираме един трансфер – на талантливо младо момче от силно европейско първенство (ВИДЕО+СНИМКИ)

В този играч ние ще инвестираме, каза Петричев

Стойчо Стоев: Може би до края на седмицата ще финализираме един трансфер – на талантливо младо момче от силно европейско първенство (ВИДЕО+СНИМКИ)
Може би до края на седмицата ще финализираме един трансфер – на талантливо младо момче от силно европейско първенство, което е доста добра перспектива за Лудогорец. Това обяви старши треньорът на разградчани Стойчо Стоев на пресконференция, посветена на началото на подготвителния период, предаде репортер на Novsport.com.
 
Наставникът допълни, че опитите на клуба, свързани с други трансферни цели, са ударили на камък.

Той не пожела да коментира сагата „Гари Родригес”, „защото наистина е сага”.
 
Превърна се като някакъв сапунен сериал, отдавна следим футболисти, които щяха да вдигнат нивото на отбора, което е много важно. В един момент имахме затруднения. Финансовите претенции скочиха неимоверно много на другите клубове и в някаква степен тези попълнения бяха изключително малко, но тези, които исках, не се получиха." 



 
„Позиции не мога да ви кажа точно какви търсим, ние де факто търсехме за две позиции. Това, което гледах за конкретните, мислех, че ще помогнат доста, не се случи, не искам да коментирам позициите. Един отбор винаги има нужда от свежа кръв, тъй като ако иска да се надгражда, трябва да мисли и за утре. И в тази насока се стремях да подсиля отбора, но специално за тях не стана. Надявам се това ново момче, младо, да вдигне нивото. Определено има сериозни качества, изключително млад е, може би ще му отнеме време за адаптация. На мен ми е пределно ясно, че такъв футболист не може веднага да се превърне в основен. Надявам се да стане един ключов футболист за в бъдеще”, каза наставникът.
 
„Но нека да финализираме нещата и да не прибързваме”, побърза да посочи изпълнителният директор Ангел Петричев.

 
Стойчо Стоев продължи: „Треньорът се опитва да привлече такъв типаж футболисти, за да запълни слабости или недостиг на футболисти на дадена позиция. Не искам да коментирам на точно на каква линия, но там съм търсил, където съм имал нужда за подобряване качеството на отбора.”
 
Най-вероятно ще има ново име, може би от силно европейско първенство, потвърди Петричев. Той каза:
 
„За разлика от предни години, тук сме в по-малък състав, което показва, че нашият отбор е добре комплектуван. Имаме отбор, който да постигне целите, които сме си поставили. Не става въпрос да правим селекция на килограм. Бихме взели футболист, който е нужен за постигане на целите. Най-вероятно ще има ново име, може би от европейско, силно първенство, но при всички случай този играч е млад, в който ние ще инвестираме за неговото развитие и разчитаме, че той ще ни помогне в оставащите мачове. За момента селекцията е отворен процес, така че може да очаквате (нови имена).”  
 

 
Към футболисти на Лудогорец също има голям интерес, както и конкретни оферти.
 
„Има доста време да преговаряме, винаги сме казвали, че бихме се разделили, ако офертата устройва не само клуба, но и играча. Има интерес към наши футболисти, все пак това са момчета, които се представиха по най-добрия начин в Европа и е съвсем нормално. Имах представа кои футболисти се наблюдават и доста интересни неща видях.”
 
На въпрос на Novsport.com, дали има интерес от Левски за Александър Барт, Петричев отвърна: „За първи път чувам, но е нормално към играч като Барт да има интерес.” Стойчо Стоев пък призна, че е чел за подобни информации.

 
Петричев допълни: „Периодично се появяват такива информации, и преди имаше, тъй като това наистина са много качествени футболисти. Има определена стойност и тя е висока предвид начина, по който игра в Лига Европа. Да не забравяме че той 4 пъти подред става шампион на България.”
 

Novsport.com попита още, дали ако от „Герена” постъпи оферта, разградчани биха се разделили с бившия играч на Литекс. „Не мога да отговоря на хипотези, защото на този етап това все още са хипотези”, отговори Петричев.

Ето и видео от пресконференцията на Лудогорец в столичния СПА комплекс "Царско село"! Предоставяме Ви пълен запис