Челси превзе върха във Висшата лига след пестеливо 2:0 в стил Моуриньо над Хъл Сити (ВИДЕО+СНИМКИ)

Еден Азар отново бе голямата звезда за „сините”, а Фернандо Торес отбеляза с гол юбилейния си мач №200 в елита

Челси превзе върха във Висшата лига след пестеливо 2:0 в стил Моуриньо над Хъл Сити (ВИДЕО+СНИМКИ)
Челси победи Хъл Сити рутинно с 2:0 като гост в първа среща от 21-ия кръг на Висшата лига и поне за ден ще бъде на първото място в таблицата. С пестелива игра и без фойерверки Жозе Моуриньо постигна една от любимите си убедителни победи с малко голове и суха мрежа. След нулева първа част най-добрият на терена, Еден Азар, откри резултата, а Фернандо Торес подпечата успеха в края. Победата на "KC Стейдиъм" беше четвърта поредна за Челси във Висшата лига.

Така лондончани се качиха на върха с 46 точки преди мачовете на Арсенал (45 т.) и Манчестър Сити (44 т.).

Моуриньо заложи на Торес за върха на атаката, а това беше мач номер 200 за Хлапето във Висшата лига. Мата отново остана на пейката и така и не се появи в игра.

През първата част гостите сякаш умишлено играеха в бавно темпо и никак не бързаха. Домакините дебнеха на контри, но почти не получаваха подобни шансове. Яник Сагбо намери Джак Ливърмор в 23-ата минута и халфът стреля силно, но Чех изби при първата интересна ситуация.
Джон Тери направи наивна грешка в 26-ата минута и подари на Сагбо в наказателното поле, но таранът не насочи добре удара си и пропиля отличен шанс.

Вратарят на Хъл Алън МакГрегър спаси сигурен гол с невероятно спасяване след 33 минути. Еден Азар овладя дълъг пас на Ашли Коул, проби по левия фланг и достави на непокрития Оскар около точката на дузпата, но силните удар на бразилеца бе избит с една ръка от вратаря над вратата.

До почивката Азар неочаквано не успя да овладее отличен пас на Давид Луис, а самият Луис пусна падащ лист под гредата от пряк свободен удар, но МакГрегър пак успя да избие.

След почивката Челси веднага превключи на по-висока предавка и това се оказа непосилно за домакините. Нов удар на Луис от фаул бе париран от стража на „тигрите”, но „сините” поведоха само 11 минути след подновяването на играта.

Давид Луис пусна по земя за Ашли Коул, който технично с петичка раздаде зад себе си за Еден Азар, а белгиецът показа експлозивен старт, с който се измъкна от пазача си, залъга веднъж, че ще стреля и после между двама бранители намери долния десен ъгъл за 1:0. Това бе 9-ти гол на Азар за сезона във Висшата лига, като той отбеляза толкова за цялата минала кампания.

След гола Хъл нямаше отговор, а Челси заигра по-спокойно и уверено. Вилиян прекалено оптимистично опита да вкара от много малък ъгъл от пряк свободен удар. После гостите хванаха Хъл на контра, но Дейвис със шпагат изби шута на Оскар.

Хъл опита да направи някакъв натиск в търсене на точката, но Торес реши всичко три минути преди края. Вилиян намери испанеца пред пеналта, той надбяга Алекс Брус с топка в крака и по земя се разписа в близкия ъгъл за 2:0.

Така Хлапето ознаменува с гол своя юбилеен мач №200 в Премиършип и осигури трите точки за своите.

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки