Левски започна с Огнянов, направо ще подпише с поне още трима и ще изпробва само Уолъс (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Исках от първия ден да бъдем окомплектовани на 100%", призна Тони Здравков

Левски започна с Огнянов, направо ще подпише с поне още трима и ще изпробва само Уолъс (ВИДЕО+СНИМКИ)
На 14 януари ще пристигне бразилски футболист, който ще пътува за лагера в Созопол, обяви старши треньорът на Левски Антони Здравков преди първата тренировка на „сините” за 2014 г. Вероятно става дума за левия защитник Фернандо Перейра Уолъс, който ще бъде изпробван от наставника.
 
„На момента ще преценя неговите качества. Ще пробваме единствено човек в зоната на левия бек. Всички останали ще подпишат договор. Става въпрос за четирима футболисти - и българи, и чужденци”, каза Здравков.
 
Днес той представи единствено Антон Огнянов.
 
„Исках от първия ден да бъдем окомплектовани на 100% и още поне трима да има тук, трудно се водят преговори през зимата трудно се привличат през зимата, при всички положения още хора ще бъдат прибавени, надявам се някои от тях да пристигнат в четвъртък, до лагера в Созопол, и най-късно в първата седмица от лагера в Созопол отборът да е окомплектован. Конкретно не е попречило нищо, дори мъглата, самолетите не са се забавили, защото летище София има система, причината е чисто техническа. Не се знае какво ще се случи, защото не знаехме дали ще бъде трансфериран някой, за да знаем дали да търсим играч на неговия пост”, обясни Здравков, който разкри, че Гари Родригес е пред трансфер в английски клуб, вероятно Уест Хем. Преди холандеца Антонио Вутов премина в Удинезе. Други изходящи трансфери засега няма.  

 
Що се отнася до възможността Валери Божинов да подпише с Левски, Здравков призна, че би се радвал на такава развръзка.
 

„За мен Валери е добър нападател, футболист, доказал себе си. В последно време с проблеми със Спортинг и няма възможност да играе. Ако имаме възможност да го вземем, аз ще бъда доволен”, каза той. 
 

Здравков разкри още, че ще има и освободени.
 
„До заминаването в четвъртък ще бъде ясна групата, която ще пътува, и хората, които няма да попаднат в нея.”
 
„Преди футболистите да разберат в четвъртък, не е редно да ги обявяваме (напускащите).”
 
„Ляв бек имам Орлин Старокин, имам вариант, на 14-ти ще пристигне бразилски футболист, който ще пристигне на лагера и ще пътува с отбора (за Созопол).”
 

 
Определено 10 души от юношеските ни формации ще бъдат за постоянно в първия отбор, потвърди Здравков. В това число Сашо Любенов, който е набор 95’, братята Цоневи, единият вече има мачове за първия отбор, и към тях ще прибавим Владислав Мисяк, Илия Димитров, Деян Иванов, Стивън Петков, Мики Орачев, Галин Ташев и Божидар Краев. Те са набор 95’ и ‘96’. Те ще дойдат на лагерите с нас, като по-малките ще останат да играят контроли с възрастните и след това ще бъдат привлечени в първия отбор. Това разграничение се прави, тъй като подготовката ще бъде доста по-различна. Те още растат и смятаме, че не е добре да бъдат натоварвани толкова, колкото мъжкият състав, и понеже трудно ще вземат участие за повече от 5-10 минути, е по-добре да играят контроли с юношеските формации, за да не губят игрови ритъм.

 
„Вие сте свидетели, че през годините се купуваха много чужденци и не оставиха почти никаква диря. Огнянов е български футболист и струва значително по-евтино, и съм убеден, че със съзнанието и желанието си ще се изяви далеч по-добре от други.”
 
„Реално неговата най-силна позиция е като ляв халф и ако се наложи да го ползвам като ляв бек, то той ще бъде с доста офанзивни функции.”

 
„Отборът, който заварих, не беше в добро функционално състояние. Наложи се в мачовете да вдигаме нивото. Нито един отбор, който съм водил, не е имал проблем да играе 90 минути на добро физическо ниво.”
 
„Обща бройка е 27-28, в това число юноши и професионалисти. Не смятам да лишавам бройката от 28.”

 
„Ако продадем Гари и не намерим добър или по-добър от него, Левски пак може да се върне към 4-4-2. И пак да не намерим, смятам, че Левски пак може да играе с крила. Аз смятам, че по време на мача е полезно Левски да сменя схемата. Разнообразието води до изненада и объркване на противника. Така че ще използваме система и с крила, и без крила”, завърши наставникът на "сините".  

По време на подготвителния период, „сините” ще изиграят седем контролни срещи. Ето програмата на тима за зимната подготовка:

12.01- Събиране и първа тренировка в 13,00 часа на „Герена”

16.01- Отборът заминава за първи подготвителен лагер в Созопол

25.01
- Контролна среща Левски – Черноморец (Бургас)

29.01
 - Контролна среща Левски - Созопол
 
30.01- Отборът се прибира в София

02.02
- Отборът заминава за втори подготвителен лагер в Агия Напа (Кипър), където ще изиграе пет контролни срещи

16.02
- Отборът се прибира в София

Заб. Съперниците и датите за контролните срещи по време на лагера в Кипър ще бъдат обявени допълнително.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки