1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Ботев (Пловдив) замина за Кипър без Домо, Костов и Джинич

Ботев (Пловдив) замина за Кипър без Домо, Костов и Джинич

23 „канарчета” отлетяха на лагер, Мъри взе половин дузина юноши

Ботев (Пловдив) замина за Кипър без Домо, Костов и Джинич

Ботев (Пловдив) замина в неделния следобед от София за първия си подготвителен лагер с група от 23 футболисти.

На самолета за Кипър не се качиха Валери Домовчийски, Станислав Костов и Елведин Джинич.

Тримата не влизат в плановете на Станимир Стоилов и ще се подготвят самостоятелно на клубната база, докато междувременно им се търсят отбори.

Иначе Мъри взе за зимна подготовка половин дузина юноши. В Кипър към "канарчетата" ще се присъедини и 191-сантиметровия нападател на Аякс Джофри Кастилион.

Ботев ще остане на Острова на Афродита до 26 януари, след като вече подписа с с румънците Серджан Лукин и Александру Куртеан.

За първия лагер в Ларнака са предвидени две контроли. Срещу Сион (Швейцария) на 21 януари и на 25-и с Уфа (Русия).

Преди да отпътува с тима спортният директор Александър Александров призна, че има вероятност Николай Бодуров да заиграе на „Колежа” и коментира:

Да се надяваме Валери (Домовчийски) да отиде и да продължи кариерата си някъде другаде. Имахме очаквания, че ще ни помогне. Явно във футбола има и такива моменти. Ако се появи отбор, който да го иска ще се разделим по взаимно съгласие. Ако не по някакъв начин ще се опитаме да разтрогнем с него”, допълни директорът на пловдивчани, които вече представиха румънците от Динамо (Букурещ) Алесандру Куртеан и Серджан Лукин.

Ето и групата на Ботев (Пд) за лагера в Кипър:

Адам Стаховяк, Росен Андонов, Филип Димитров, Филип Филипов, Йордан Христов, Сивар Спрокел, Артур Енрике, Веселин Минев, Томаш Иршак, Георги Сърмов, Мариян Огнянов, Луис Педро, Ромарио Котзорг, Иван Цветков, Вандер Виейра, Абел Анисе, Серджан Лучин и Александро Куртеан, Борис Титюков, Владо Айтов, Цветлин Чунчуков, Серкан Юсеин, Божидар Васев;