Боби Михайлов уверен: Вторият ми мандат беше по-силен, a в третия ще сме още по-добри

Не усещам недоволство, предстои най-демократичният избор, увери президентът на БФС

Боби Михайлов уверен: Вторият ми мандат беше по-силен, a в третия ще сме още по-добри
Президентът на БФС Борислав Михайлов демонстрира огромна увереност, че ще спечели трети мандат на поста и обяви, че не усеща някакво недоволство към своето управление досега. Всъщност към момента той е единствен кандидат за президент на БФС, а конгресът ще се проведе на 14 февруари.

„Аз съм отговорен, след като се кандидатирам за трети мандат. Като се срещам с хора в страната не усещам някакво недоволство в делегатите на конгреса. Предстои най-демократичният избор. Гласуването е тайно и затова винаги може да има изненади. Ще видим на 14 февруари! Вторият ми мандат е по-силен и това е нормално. Никой не се е родил научен за президент на каквото и да е. В първия се сблъскахме с доста неуредици, нямахме и този опит. Във втория нещата се наредиха доста по-добре. Смятам, че в третия мандат ще бъдем още по-добри и ще довършим всичките добри намерения, които не сме успели до този момент”, уверено сподели Боби Михайлов.

Той даде разяснение относно кандидатурата на България за домакинство на Евро 2020 и посочи средата на февруари като краен срок за яснота около новия национален стадион в „Овча купел”. Михайлов засегна и темата за строителството на тренировъчен център в Бояна.

„До 26 април трябва да представим документите за домакинство на Евро 2020. Ние обаче сме зависими от факта дали държавата ще построи стадион. Очаквам до края на януари – средата на февруари да се знае дали немската фирма ще построи стадион на мястото на стадион „Славия”. Те са доста напред в проектирането. Ще кандидатстваме ако има гаранция, че ще бъде построен нов стадион. Има строителна площадка и строително разрешение за Националният тренировъчен център в Бояна. Това е национална тренировъчна база, а не стадион. Такава има всяка нормална страна. Освен това ще се строи с чужди пари – от УЕФА и е на държавна земя. Това означава, че никога няма да промени своя статут – ще си остане държавна собственост. Сега е модерно да се протестира, но тези които го правят нека да се върнат назад в миналото и да протестират срещу онзи, който е превърнал земята им в държавна”.

Още не се знае кой ще води младежкия национален отбор по футбол. Такова решение ще бъде взето след Изпълкома.
„Не са обсъждани кандидатури за треньор на младежкия национален отбор. Това ще стане след конгреса – дали от нас като Изпълком, или от други. Така или иначе този национален отбор има мачове чак през септември”, каза още легендарният вратар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки