Скандал с трансферите към Ботев разтърси румънския футбол

Агенти заплашват със съд Динамо (Б) и Петролул за сделките с "канарчетата"

Скандал с трансферите към Ботев разтърси румънския футбол
Президентът на Румънската фут­болна федерация Мирча Санду ще разследва трансферите на каре играчи на Динамо (Букурещ) и Петролул в Ботев (Пд). Агентите на двама от тях обвиниха клубовете от­татък Дунава, че са действали зад гърба им.

Новината бе съобщена от румън­ския в. „Прахова", пред който мени­джърите Кристиан Опря и Кристиан Сеп се оплакват от „нечисти практи­ки". Те заплашиха със съд съответно Динамо (за пускането на Серджан Лукин без финансов иск в Пловдив) и Петролул(за трансфера на конгоанския таран Феребори Доре).

Румънски медии се ровят и за нещо гнило покрай преминаването от Петролул в Ботев на „играч с между­народен потенциал" като Александру Бенга, който имал добра оферта от гръцкия ПАОК. От управата на Петролул обаче твърдят, че Бенга и Доре сами изразили желание да на­пуснат отбора след получаването на първите изгодни оферти за тях и за клуба. „Разделихме се по взаимно съгласие, като не е имало проблем и с просрочени плащания към двама­та", твърдят от „Петролул".

Бенга и Доре минаха изследва­ния и тренират с „канарчетата", а сключването на договорите ще стане факт във вторник. Тогава на лагера в Ларнака ще пристиг­нат мениджърите им. Пак във вторник се очаква с Ботев да се обвърже и защитни­кът Димитър Везалов, който скъса по взаимно съгласие с Лев­ски.

Късно снощи изтече срокът, който „канарската" управа бе дала на тунизийския голаджия на Петролул Хамза Юнес да отговори на оферта­та. От Ботев изключват да плащат месечна заплата от 40 000 евро на арабина. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки