Румънска бомба: Ботев Пд дава 2 млн. евро за 22-годишен нападател

Три спортни издания в северната ни съседка пишат за трансферния удар

Румънска бомба: Ботев Пд дава 2 млн. евро за 22-годишен нападател

Румънските спортни медии продължават да “пращат” футболисти от местното първенство в Ботев Пловдив. Спортните издания в северната ни съседка дори определят клуба като “истински оазис” за футболистите от Лига 1. Последната наистина сензационна новина е, че “канарчетата” са готови да дадат впечатляващите за българските стандарти 2 млн. евро за 22-годишния нападател на Динамо (Букурещ)Козмин Матей.

 

Новината е публикувана в три различни спортни медии: digisport.ro, prosport.ro и dolce-sport.ro. Последната дори е потърсила футболиста на Лудогорец Козмин Моци за коментар, в който играчът на шампионите казва: "Това ще бъде един добър трансфер за Динамо, които ще получат доста пари от Ботев. Матей е ценен играч с много голямо бъдеще. Не съм изненадан, че Ботев Пловдив правят такива трансфери”.

 

Според информациите старши треньорът на Ботев Пд - Станимир Стоилов  - е добре запознат с качествата на младия футболист и е напълно възможно да се стигне до трансфер. 

 

Точно 2.0 милиона евро е цената, определена от ръководството на Динамо Козмин Матей, пишат медиите. Той е изиграл 18 мача за Динамо в текущия сезон, вкарвайки два гола и записвайки 4 асистенции. digisport.ro твърди, че заплатата на Матей ще бъде 15 000 евро и че клубът се е съгласил на високата трансферна сума, защото интерес към младока имало и от Западна Европа. 

 

В информацията се казва, че според "Форбс" Цветан Василев е вторият най-богат българин и вече е привлякъл в Ботев Сърджан Лучин, Александру Куртеан, Александру Бенга и Феребор.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки