1. Novsport
  2. - Други
  3. Алекс спаси точката за ПСЖ срещу Гингам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Алекс спаси точката за ПСЖ срещу Гингам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Късен гол на бранителя измъкна шампионите срещу новака

Алекс спаси точката за ПСЖ срещу Гингам (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бранителят Алекс спаси шампиона Пари Сен Жермен от загуба при гостуването си на Гингам. В двубой от 22-рия кръг на френската двата отбора завършиха наравно 1:1.

Гингам бе близо до това да поднесе изненадата на кръга, след като откри резултата в 84-тата минута чрез Мустафа Ятабаре, но само три по-късно Алекс донесе точката за ПСЖ. За новакът в Лига 1 това бе първият гол от края на декември насам в първенството. 

Още в десетата минута Ибрахимович можеше да открие. След добра атака на шампионите, капитанът в днешния мач получи топката и стреля, но ударът му мина малко над напречната греда.



Шведският нападател получи нова удобна възможност да стреля към противниковата врата едва в края на полувремето. Ибрахимович получи пас от Матуди и стреля от около 25 метра, но Асембе успя да парира удара му.

В добавеното време на първата част вратарят на ПСЖ Салваторе Сиригу за малко не допусна изключително нелеп гол. Рашид Алиуи стреля от пряк свободен удар, топката тупна пред Сиригу, рикошира в крака му, след което срещна напречната греда и за негово щастие тупна точно на голлинията.



Домакините можеха да изненадат именития си съперник веднага след почивката. След центриране на Алиуи, Ятабаре стреля с глава, но покрай вратата. Малко по-късно гол на Единсон Кавани бе правилно отменен поради засада на уругваеца.



Двубоят вървеше към последните си минути, а Гингам заигра по-добре и усилията на новака в Лига 1 дадоха резултат. В 84-тата минута нова комбинация между Алиуи и Ятабаре този път завърши с положителен резултат. Мароканецът центрира от корнер и деветката на Гингам с глава отбеляза.



Радостта на домакините трая само три минути. В 87-ата Алекс донесе точката на ПСЖ. След центриране в наказателното поле, отбраната на Гингам бе построена ужасно и позволи на Алекс с глава да изравни.

След равенството тимът на Лоран Блан има 51 точки и е на шест от втория Монако, но и с мач повече. Гингам е 14-и с 26 точки.



 
Оскар обяви официално, че напуска Китай

Това ще стане в края на сезона

Марсилия спечели дербито срещу Ница на Лазурния бряг

Домакините стигнаха до успеха след два гола

Лигата на нациите започна с победа на Швеция над Азербайджан (ВИДЕО)

"Тре Кронур" стигна до успех с 3:1 като гост

Мбапе: Щастлив съм в Реал (Мадрид)! Всичко върви много добре

"Нещата стават все по-добре и по-добре", обяви той

Осимен: Беше ми лесно да приема офертата на Галатасарай

"Това е огромен клуб", каза той

Дешан: Италия все още си е Италия, очаква ни тежък сблъсък

Селекционерът на Франция чака Рабио да си намери отбор

Донарума: Размених си шеги със съотборниците от ПСЖ

Стражът на Италия коментира предстоящия сблъсък срещу Франция

Бешикташ направи нов силен трансфер, привлече ас на Бенфика

Жоао Марио подсили турския гранд

Рокада в Нидерландия за Лигата на нациите

„Лалетата“ приемат Босна на старта в ЛН