1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. ЦСКА игра силно едно полувреме и записа първа победа в Турция (ВИДЕО)

ЦСКА игра силно едно полувреме и записа първа победа в Турция (ВИДЕО)

Емил Гъргоров и Ивайло Чочев станаха голмайстори, Младенов направи 10 смени

ЦСКА игра силно едно полувреме и записа първа победа в Турция (ВИДЕО)

ЦСКА постигна първата си победа по време на подготвителния лагер в Турция. “Армейците” се наложиха с 2:1 над участника в Лига Европа - датския Есберг. Възпитаниците на Стойчо Младенов направиха много силно първо полувреме, в което паднаха и двата гола, а през второто показа напълно различно лице.


Голмайстори за победителите станаха Емил Гъргоров и Ивайло Чочев. Наставникът на българския тим направи 10 смени през вторите 45 минути, като на терена от титулярите остана само капитанът Валентин Илиев.

 

Следващата контролна среща на “червените” ще бъде срещу кошмара на Левски - унгарския Дебрецен. Двубоят ще се проведе на 5 февруари. 


През първото полувреме тимът на ЦСКА игра много силно, налагаше преса на съперника си по целия терен и не позволяваше лесно да се стига до опасносности пред вратата, пазена от Стоян Колев. Това се доказва и от факта, че за цялата първа част Есберг успя да си спечели само един ъглов удар.


“Армейците” не спираха да тормозят датските бранители и чрез бързи атака или от статични положения  се опитваха да намерят път към тяхната врата. Това се случи в  7-ата минута, когато  опитният Гъргоров получи топката  на  разстояние 22-23-метра от голминията и отправи силен удар . Кълбото  рекушира в тялото на защитник , заблуди вратаря и влетя в мрежата му.


Устремът на  ЦСКА  не спря  и момчетата на Младенов продължиха да играят със самочувствие и увереност. Техните усилия се увенчаха с нов  успех след много красив гол на младока Чочев. Мартин Петров  центрира от корнер, в наказателното поле Чочев намери топката, докато е още във  въздуха и с плътен удар не остави шансове на стража на Есберг.


Така завърши и частта. До нейния край “червените” напълно доминираха, докато съперника отправи само 2 удара към вратата.

 

Вторите 45 минути ще се запомнят с коренно промененото лице на “армейците”. Техният устрем, увереност и агресия видимо намаляха и това позволи на моменти на Есберг да поеме инициативата. Датските футболисти започнаха да играят много по-настървено и остро, което създаде много грижи на влезлият след почивката вратар Томас Черни и защитата пред него. 


Пред играчите на ЦСКА се откриха няколко превъзходни възможности за увеличаване на резултата, но Гъргоров и Петров така и не успяха да намерят очертанията на вратата.


Всичко това бе наказано от Фелах в 68-ата минута, който завърши бърза атака за своите с топовен удар и не остави никакви шансове на Черни. След гола се стигнаха до още опасности пред “червената” врата, но въпреки това резултата се запази.

В заключителните минути на срещата двата тима намалиха темпото на игра и при резултат 2:1 завърши контролната среща, играна в курорта Белек в Турция.



Съставът на ЦСКА за мача с Есберг: 99. Стоян Колев, 6. Джаксън Менди, 14. Валентин Илиев-к, 19. Апостол Попов, 27. Бриян Ереро, 5. Тодор Янчев, 7. Тони Силва, 17. Мартин Петров, 18. Ивайло Чочев, 23. Емил Гъргоров, 26. Гуидо Ди Вани.

Резерви: 12. Томас Черни, 2. Здравко Илиев, 21. Венцислав Василев, 24. Юлиян Илиянов, 30. Васил Попов, 4. Стивън Сънди, 8. Борис Галчев, 10. Марсиньо, 16. Петър Витанов, 20. Омар Косоко, 45. Григор Долапчиев.

 

  90' Край на срещата. ЦСКА победи с 2:1! 

 88' Невероятен пропуск на Косоко! 

 82'  Двата тима намалиха темпото на игра, като преобладават единоборствата в средата на терена. 

  75' Пепи Витанов заменя Емил Гъргоров.

  74' Футболистите на ЦСКА играят като че ли плахо през тази част. Липсва увереността и агресията от първото полувреме. 

  70' Удар на Борис Галчев, но топката се търкулва встрани в аут. 

   69' Борис Галчев, Венци Василев и Марсиньо заменят Чочев, Ереро и Петров.  

  68' Гол за Есберг! Фелах стана голмайстор за датския отбор след бърза атака. 

 66' Пропуск и на Марто Петро, който не намери очертанията на вратата. 

  65' Eмил Гъргоров се размина с топката след центриране отляво и изпусна много изгодно положение. 

 60' Фелах оправи топовен шут към вратата на Черни от пряк свободен удар, но вратарят изби в корнер. След това се стигна до ново напрежение и нов корнер, но Ерерор успя да изчисти. 

  57' През второто полувреме футболистите на Есберг играят малко по-активно и атакуващо, но до момента "червинет" бранители се справят. 

  52' Удар с глава по посака към вратата на Черни, но стражът следеше ситуацията и изби. 

  50' Опасно влизане на Eреро в краката на противников състезател и жълт картон за левия краен защитник.

 48' Напрежение пред вратата на ЦСКА. Футболист на Есберг бе изведен в наказателното поле, но влезлият след почивката Томас Черни го изпревари и улови топката. 

   46' Две смени на почивката за червените. Черни и Косоко са заменили Колев и Силва.

  46' Начало на втората част! 

 45' Край на първото полувреме. ЦСКА води с 2:0! 

45' Първи корнер за датския отбор. Колев обаче улови без проблеми. 

 41' Страхотна контра атака за ЦСКА, от която се стигна до ъглов удар. След неговото изпълнение Чочев стреля с глава, но в аут. 

  38' Двата тима разиграват спокойно към края на първото полувреме на контролата. Футболистите на ЦСКА са по-активни и притежават повече топката, пресират повече, докато момчетата на Есберг се опитват да с центрирания от дълбочина да постигнат нещо. 

  34' Изсипана топка в наказателното поле на ЦСКА след изпълнение на пряк свободен удар, но Стоян Колев улови през проблеми. 

  28' Мартин Петров направи запазената си марка - силен рейд, стигна до наказателното поле и шутира силно, но топката профуча на сантиметри в аут. 

  26' Тони Силва центирар в наказателното поле, но Ди Вани остана под топката и вратарят улови. Датчаните се опитаха да организират бърза контра, която не доведе до нещо сериозно. 

  25' Спокойни минути на терена в Белек. ЦСКА е по-активният отбор. "Армейците" по всякакъв начин се опитват да намерят път към вратата на Есберг. 

  20' Много силен удар на Гъргоров от границата на наказателното поле. Топката рекушира в тялото на бранител, но стражът я улови. 

  19' "Червените" непрестанно пресират съперника си, който много трудно изнася топката. До момента Есберг няма сериозно положение пред вратата на българите. 

  15' Гооол за ЦСКА!! Петров центрира от корнер, а в наказателното поле Ивайло Чочев намери много добре топката и с удар от въздуха прати топката в мрежата на датския отбор. 

  12' Удар към вратата на ЦСКА, но топката прелита далеч над горната греда. 

  10' Центриране в наказателното поле на "армейците", но там бранителите се справиха без проблем. Футболистите на Стойчо Младенов се опитват да налагат преса на противника още в тяхната половина. 

  7' Гол за ЦСКА! Мартин Петров намери Емил Гъргоров, който със много силен удар от дистанция не остави шансове на датския страж! 

  5' В първите минути на двубоя двата тима се  разузнават, липсват опасностите и пред двете врати. Футболистите на ЦСКА са добре подредени в защита. 

1' Начало на контролната среща! 

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА ЖИВО: Черно море - ЦСКА 0:0

Следете с Novsport.com

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

Крумовград победи с 2:0 и наля още масло в огъня на Локо Пловдив (ВИДЕО)

"Смърфовете" записаха пети мач без победа

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА приема Септември София на "Васил Левски"?

Има голяма вероятност Националния стадион да е готов за игра за 5-ти октомври