Байерн прегази Айнтрахт (Ф) с 5:0 (ВИДЕО)

Петима различни голмайстори и 17-та поредна домакинска победа за баварците в последния мач от 19-ия кръг в Германия

Байерн прегази Айнтрахт (Ф) с 5:0 (ВИДЕО)
Байерн (Мюнхен) продължава да гази всички в Бундеслигата и отнесе Айнтрахт (Франкфурт) с 5:0 за 18-ти пореден успех на свой терен в шампионата. Това беше и 44-ти пореден мач без загуба за шампионите в германския елит. Петима различни голмайстори – Гьотце, Рибери, Робен, Данте и Манджукич зарадваха 71 000 зрители на „Алианц Арена”.

Последната среща от 19-ия кръг не предложи никаква изненада и отборът на Пеп Гуардиола беше пълен хегемон на терена. Тони Кроос беше оставен на пейката след бурната му реакция, когато беше заменен миналата седмица срещу Щутгарт, а това още повече ще засили спекулациите за негов трансфер.

Липсата на Кроос въобще не наруши хармонията в редиците на баварците и след два опасни удара на Джердан Шакири, Гьотце откри резултата след 12 минути игра. Данте даде дълъг диагонален пас за Манджукич, който намери Гьотце, а атакуващият халф укроти на гърди преди от воле да оплете в долния ъгъл.

Рибери пусна за Гьотце и Кевин Трап спаси с крак в средата на първата част. Мануел Нойер също направи чудесно спасяване и след като удар на Барнета се отклони в крака на Тиаго, стражът на Германия се разтегна максимално, за да избие в корнер. Хоселу центрира и Барнета с глава пропусна още един шанс, пращайки слабо към Нойер.

Гостите бяха наказани за двата пропуска минута преди почивката. Манджукич се пребори със защитник, за да подложи глава при центриране, топката се удари в защитник и падна удобно за Рибери, който с нисък удар покрай Трап покачи на 2:0.

Втората част започна с греда за Байерн след удар на Гьотце, който отлично бе намерен от Тиаго, но Трап протегна крак.

Баварците продължиха да газят и Рибери с прехвърлящ удар нацели напречната греда в 58-ата минута. Домакините решиха всичко с два бързи гола за три минути. Първо Хоселу направи непростим пропуск сам срещу Нойер, като позволи Данте да се върне и да му попречи.

Буквално секунди по-късно Гьотце върна леко назад за появилия се само две минути по-рано Ариен Робен и холандецът опъна мрежата – 3:0.
След още две минути Рибери центрира от корнер и Данте скочи най-високо, за да се разпише с глава за 4:0 с първия си гол за сезона.

Вратарят Кевин Трап се контузи и бе заменен от Феликс Видвалд. Байерн свали темпото, но вкара един гол и на новия вратар на съперника. Манджукич излъга бранител и покрай вратаря оформи крайното 5:0 минута преди края.

Байерн е лидер с 53 точки, на цели 13 пред втория Байер Леверкузен. Айнтрахт (Ф) остава с 18 точки на 14-та позиция.

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки