1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Реал записа само равенство в Билбао, Роналдо изгонен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал записа само равенство в Билбао, Роналдо изгонен (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Белия балет” се изравни по точки с Барса, но двата гранда остават зад Атлетико в класирането

Реал записа само равенство в Билбао, Роналдо изгонен (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Реал (Мадрид) взе само точка от гостуването си на Атлетик (Билбао), като двата отбора завършиха наравно 1:1. Хесе Родригес изведе мадридчани напред, а Ибай Гомес изравни, като в края на двубоя Диего Лопес спаси тима си от поражение.

Най-спорното положение в мача бе, когато съдията показа директен червен картон на Кристиано Роналдо. Носителят на „Златната топка” докосна Карлос Гурпеги по лицето, което даде основание на рефера преждевременно да прати Роналдо в съблекалнята.

„Белия балет” се размина с перфектно начало на двубоя, като още във втората минута бомбен шут на Роналдо с левия крак премина на сантиметри покрай страничния стълб на Ираисос. 15 минути по-късно се откри перфектна възможност пред състава на гостите, но Адурис не намери целта.



В началото на втората част гол на Роналдо с глава бе отменен. Нападателят на Реал (М) се извиси над бранителите в червено-бяло и заби топката в мрежата, но страничният съдия вдигна флага си за засада и попадението не бе зачетено.

Малко по-късно Бензема излезе на стрелкова позиция, но диагоналният му удар бе прекрасно отразен от Ираисос. В 65-ата минута гостите все пак поведоха. Бензема разтегли играта наляво към Роналдо, който центрира ниско успоредно на голлинията, където Хесе засече точно.



Само осем минути по-късно „баските” стигнаха до равенството и то по какъв начин. След центриране от свободен удар, топката бе изчистена от наказателното поле на Реал. Гомес засече топката и със страхотен удар по диагонала не остави шансове на Лопес.

В 75-ата минута главният рефер взе доста спорно решение, като показа директен червен картон на Кристиано Роналдо за удар без топка срещу Карлос Гурпеги. Роналдо претендираше, че бранителят на Атлетико е играл с ръка в наказателното поле, Гурпеги го блъсна в гърдите, след което носителят на „Златната топка” докосна играчът в червено-бяло по главата, което бе достатъчно за Гурпеги да се строполи на земята. Така „белия балет” остана с човек по-малко в последните 15 минути от двубоя.



В края на мача Гомес можеше да отбележи още един гол идентичен на първия си, но този път Диего Лопес успя да отрази шутът му и спаси Реал от поражение. 

Благорение на точката, спечелена в Билбао, Реал се изравни по точки с Барселона по 54, но и двата гранда остават на три зад новия лидер Атлетико (Мадрид). Тимът от Билбао остава четвърти с актив от 43 точки.

Капитанът на Лийдс Итън Ампаду с тежка контузия

Итън Ампаду ще е извън терените десет седмици

Индзаги не пожела да коментира задържаните фенове на Интер

Треньорът на Интер разкри двама титуляри за утрешния мач с Цървена звезда

Феновете на Милан и Интер уличени във връзка с мафията

Сериозни разкрития от прокурорът на Милано след днешните арести

Манчестър Юнайтед плаща огромна неустойка на Тен Хаг при уволнение

Манчестър Юнайтед ще трябва да плати компенсация от около 17.5 милиона паунда на мениджъра Ерик тен Хаг

Байерн сменя Нойер с Алисон?

Бразилският страж на Ливърпул може да поеме към Мюнхен през лятото

Алонсо засипа с похвали Милан преди мача в Шампионската лига

Старши треньорът на Байер Леверкузен сподели очакванията си за предстощия двубой в Шампионската лига

Килиан Мбапе се връща за Реал Мадрид срещу Лил

Френският нападател се е излекувал от контузията си

Байерн Мюнхен си хареса Ди Марко от Интер

Байерн ще иска да замени Алфонсо Дейвис с Федерико Ди Марко през лятото

Ханзи Флик потвърди трансфера на Шчесни в Барселона

Наставникът на Барселона говори преди утрешния мач на каталунците срещу Йънг Бойс в Шампионската лига