Втородивизионен руски тим победи неуверен Левски (ВИДЕО)

Макриев изпусна дузпа, Ларсен Туре бе изгонен с директен червен картон

Втородивизионен руски тим победи неуверен Левски  (ВИДЕО)

Левски загуби първата си контрола на кипърска земя. “Сините” претърпяха поражение от втородивизионния руски тим Мордовия с 1:2. Въпреки че беше контролен, двубоят бе изпълнен с емоции особено през първото полувреме, когато Димитър Макриев изпусна дузпа при резултата 0:1, а в края на частта Ларсен Туре получи червен картон заради удар без топка. Ветеранът в състава на Левски Станислав Ангелов отсрами в известна степен тима на Тони Здравков с почетното попадение, което дойде от наказатален удар.
 

Двубоят започна с отворена игра и без много да се разузнават двата тима се впуснаха в атака. Интересни положения имаше и пред двете врати, като първото такова в срещата бе дело на руснаците. В 11-ата минута Пламен Илиев трябваше да показва класата си и отрази истински снаряд отправен към него от сериозна дистанция.


Футболистите на Левски също имаха своите шансове, но липсата на увереност в завършващия удар, както и стабилните изяви на стража на Морводия не позволиха да се стигне до гол.


Първото попадение в двубоя падна в 25-ата минута. До него се стигна след статично положение. Топката бе центрирана от ъглов удар, след кратко разбъркване тя попадна в Нахушев и той с плътен удар не остави шансове на Илиев. Неприятните моменти за Левски продължиха и след около 3 минути игра се стигна до дузпа за българите. Макриев бе повален в пеналта, съдията отсъди наказателен удар и нападателят застана зад топката. Неговото изпълнение обаче бе много слабо и вратаря на Мордовия спаси без никакви проблеми.

 

Кошмарът стана още по-голям, когато в 38-ата минута след неразбирателство в защитата се стигна до втори гол в “синята” врата. Луценко се възползва от ситуацията и удвои преднината за своите. За капак, в самия край на полувреме Туре бе изгонен заради удар без топка.  

 

През второто полувреме Левски излезе по-амбицирано. Наставникът на “сините” направи няколко смени, като пусна в игра няколко от юношите на клуба. Те демонстрираха самочувствие, като имаше моменти, в които бяха в основата на най-опасните положения пред руската врата. Но гол там така и не падаше. 

 

В 77-ата минута Пелето изведе по великолепен начин Боби Цонев, който успя да се измъкне от опеката на бранителя до себе си, но ударът му с левия крак се оказа твърде неточен.

 

Все пак българите записаха почетно попадение. Това стана след изпълнение на дузпа от Станислав Ангелов. Той изпълни хладнокръвно и намали пасива. До края на контролата обаче нямаше повече интересни ситуации пред двете врати.


Следващата приятелска среща на „сините“ е на 6-ти февруари, а опонент ще е Теплице.

 

 

Ето състава: 23. Илиев, 6. Старокин, 25. Димов, 2. Мулдер, 17. Чмовш, 45. Гаджев, 32. Цонев, 59. Туре, 20. Иванов, 15. Мисяк, 7. Макриев 


Мордовия се намира на първо място в руската втора дивизия. Тимът от Саранск е фаворит да спечели директна промоция за елита.

 

По-интересните събития минута по минута: 

 

90' Край на контролната среща! Левски загуби с 1:2. 

 

87' Гол за Левски! Станислав Ангелов изпълни точно дузпа и намали преднината на руснаците минути преди края на срещата. 

 

77' Какъв пропуск на юношата Боби Цонев! Пелето го изведе по много добър начин, но младокът не успя да се разпише от непосредствена близост. 

 

74' Центриране в наказателното поле на Левски, но Блажевич улови без проблеми

 

71' Илия Димитров на мястото на Макриев, Чмовш излезе, вместо него Деян Иванов.

 

61' В игра се появиха - Мики Орачев, Стивън Петков, Станислав Ангелов, Кевин Бру, Пламен Димов.

 

52'   Удар отдалеч на Ради Цонев, вратарят на Мордовия отново чисти

 

46’ Начало на втората част. Боби Цонев влезе в игра на мястото на Мисяк.45’ Край на първото полувреме. Левски губи с 0:2.

 

45’ Край на първото полувреме. Левски губи с 0:2.

 

41' Ларсен Туре удари съперник и бе изгонен, а при последвалата разправия съдията показа пътя към съблекалнята и на Максим Терентьев. Двамата обаче бяха заменени и Антон Огнянов се появи в игра

 

38' Гол за Мордовия! “Синята” защита допусна грешка, когато топката бе изсипана в наказателното поле, и необезпокояван Луценко реализира за 2:0.

 

35' Центриране от корнер, Павел Чмовш засече с глава, право в ръцете на вратаря.

 

33' Добра изява на стража на Мордовия след силен удар от дистанция на Гаджев.

 

28' Неприятностите за “сините” продължават. Димитър Макриев пропусна от дузпа. Нападателят бе задържан в наказателното поле. Той изпълни наказателния удар, но много леко - без проблеми за вратаря.

 

25' Гол за Мордовия! Центриране от корнер, играч на руския тим продължи към Нахушев, който прати топката в далечния ъгъл на вратата за 1:0.


19' Шанс за Левски! Гаджев центрира от пряк свободен удар, в наказателното поле негов съотборник засече с глава, но стражът на руския тим изби.

 

17' За момента двата отбора играят открито, но и двамата вратари все още нямат толкова сериозна работа. 

 

11' Много силен удар по посока вратата на Пламен Илиев, но стражът на Левски демонстрира завиден рефлекс и изби в корнер. 
 

 1' Начало на мача! 

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки