Сензациите в пресата днес: Левски заложи парите от ТВ-права заради дългове

"До утре Левски чака изритан от Кордоба ляв бек", "Национал на Того идва в Левски", "В ЦСКА отново се сетиха за Михаил Венков", "Спас Делев е вариант за Локомотив (Пловдив)", "Отбори от Казахстан питат за Цветан Генков" и още...

Сензациите в пресата днес: Левски заложи парите от ТВ-права заради дългове
Вижте сензациите в пресата днес, 05.02.2014г.:

„Меридиан мач”: Левски заложи парите от ТВ-права заради дългове


Финансовата криза в Левски намери ново изражение, съобщава вестник „Меридиан мач“.„Сините" заложиха парите от ТВ-правата, за да погасят задължения към БФС, научи „Меридиан Мач". От клуба имат неплатени около 45 000 лева. Те ще бъдат удържани от сумата, която трябва да бъде получена по договора за ТВ-правата. Подобен проблем имаше и другият роден гранд ЦСКА. „Армейците" дължат около 25 000 лв., като 20 000 от тях вече са внесени във футболната ни централа. Така на „червените" ще бъдат удържани едва 5000 лева за глоби.

Това е поредният финансов проблем в Левски. Както „Меридиан Мач" писа, заради големите задължения към бивши играчи и треньори лицензът на клуба бе поставен под въпрос. Към футболистите  имаше двумесечно забавяне, което на два транша бе изчистено и в момента ситуацията е стабилизирана. Основна роля за това изигра и трансферът на Гари Родригес в Испания, както и продажбата на Антонио Вутов в Удинезе. От тези сделки в касата на клуба влязоха свежи постъпления, с които на този етап са погасени основните проблеми.

„Меридиан мач“: Валери Божинов подписва договор с Левски днес

Новият нападател на Левски Валери Божинов трябва да подпише официално своя договор с клуба днес, съобщава „Меридиан мач“. До голяма степен разследването, на което бе подложена сделката от адвокатската кантора на Тодор Батков, е към своя край. Почти сигурно, за да стане възможен подписът, Божинов ще се откаже от голяма част от финансовите си претенции към бившия си клуб Спортинг (Лисабон), откъдето бе уволнен дисциплинарно. Той тренира от няколко дни с отбора на Левски и демонстрира добра форма, макар да е без отбор от 6 месеца.
Треньорът на Левски Антони Здравков също потвърди, че сагата с Божинов е към своя край и той го очаква в състава още за утрешната контрола с Теплице.

„7 дни спорт”: До утре Левски чака изритан от Кордоба ляв бек

Треньорът на Левски Антони Здравков очаква най-късно до утре селекцията на „сините“ да бъде завършена. Здравков има уверението на спортният директор Христо Йовов, че на лагера в Кипър ще пристигне поне един играч - ляво крило или ляв бек. „За крилото имаме нещо предвид и очакваме развитие в близките два-три дни. След това ще бъде късно за каквито и да е трансфери“, заяви Здравков след контролата с Мордовия.

Както вече писахме, „сините“ наблюдават крила в първенствата на Испания и Франция. Левият бек, когото Антони Здравков очаква най-вероятно, е холандецът Йенс Янсе. 27-годишният бранител преди броени дни разтрогна договора си с втородивизионния испански Кордоба и в момента е свободен агент. Янсе се вписва идеално в политиката на клуба през този трансферен прозорец да не се плащат пари за играчи.
До момента от „Герена“ извадиха скромни суми за Антон Огнянов от Любимец, Аймен Белаид от Локомотив (Пд) и Пламен Крумов от Берое. Павел Чмовш и Валери Божинов пристигнаха като свободни агенти.

Ако трансферът на холандеца пропадне, Антони Здравков има готов вариант. “Не е тайна, че ще ползвам Пламен Крумов отляво на отбраната, ако не дойде ляв бек. Мики Орачев има потенциал, но не бива да се заблуждаваме, че на 17 години има качествата за „А" група“,  отряза мераците на юношата за титулярно място Здравков.

Янсе за последно е играл за Кордоба на 30 ноември при загубата 1:2 от втория отбор на Барселона. Оттогава до 25 януари е попаднал едва два пъти в групата, като е останал на скамейката и в двата случая.

„Тема спорт”: Национал на Того идва в Левски

Национал на Того е търсеният от Левски заместник на продадения в Елче Гари Родригес. „Сините“ от няколко дни водят преговори с нападателя на Реймс Флойд Айте. Той е на 28 години и има 18 мача за националния си отбор. Най-сериозната пречка засега е агентът на играча, който е против сделката, защото негови колеги му докладвали, че българските клубове са некоректни платци. Флойд Айте е гледан от треньора на Левски Антони Здравков, който държи трансферът да стане във възможно най-кратки срокове.

Сръбският ляв бек Филип Младенович все още е опция за заместник на Нуно Пинто. Валери Божинов трябва да дебютира за Левски срещу Теплице утре. Спортинг Лисабон е потвърдил писмено, че ще изпрати жълтата карта на играча.

„7 дни спорт”: В ЦСКА отново се сетиха за Михаил Венков

Ръководството на ЦСКА ще направи опит да убеди Михаил Венков да склони да се върне на стадион "Българска армия", съобщава „7 дни спорт“. Преди три дни стана ясно, че старши треньорът на тима Стойчо Младенов е избрал ляв бек за защитата на 31-кратните шампиони. Името на въпросния играч се пазеше ревностно в тайна. Според запознати става въпрос именно за бившия национал. Венков все още има договор с Черно море. От отбора от Варна обаче дължат заплати на футболиста, което му дава основание да разтрогне договора си по вина на клуба. Ако защитникът се съгласи на този ход, ЦСКА може да го привлече като свободен агент. През лятото Венков си тръгна от „Бългаарска Армия“ поради неизплатени към него задължения от старото ръководство на „армейците“ и премина в редиците на Черно море

„Меридиан мач“: Спас Делев е вариант за Локомотив (Пловдив)

Спас Делев, който разтрогна договора си с Лас Палмас, може да премине в Локомотив (Пд), съобщава „Меридиан мач“. Крилото от Ключ бе спряган и за ЦСКА, но оттам вече взеха един нападател и чакат още един със сигурност.

Спас Делев има оферта от азербайджански клуб, но все още не е ясно дали ще се стигне до договор. Така Локомотив ще бъде резервен вариант за футболиста. Спортният директор на Лас Палмас Бранко Милованович, който работи и на „Лаута", съдействал за идването на Делев

„Меридиан мач“: Отбори от Казахстан питат за Цветан Генков

Тимове от Казахстан проявяват интерес към нападателя на Левски Цветан Генков, съобщава „Меридиан мач“. В информации на медиите в Казахстан се посочва, че от клуб от страната вече е отправено запитване към „сините" и самия Генков за условията, при които би се съгласил да премине в Казахстан.

Наскоро играчът имаше оферта от клуб в Турция, но той вече я отклони. На „Герена" упорито се опитват да намерят нов тим на тарана, тъй като след привличането на Валери Божинов Антони Здравков вече разполага с цели трима футболисти на тази позиция. Голямата заплата на Генков също е доводръководството да иска да се раздели с играча. Той загуби титулярното си място в края на полусезона за сметка на Димитър Макриев.

„Меридиан мач”: Защитник на Славия ще става национал на Македония

Централният защитник Кире Ристевски от Славия е следен от селекционера на македонския национален отбор Бошко Гюровски, съобщават медиите в страната, цитирани от „Меридиан мач“. На 5 март Македония играе контролна среща с Латвия и има голяма вероятност 23-годишният Ристевски да дебютира за родината си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки