1. Novsport
  2. Други спортове
  3. „Цар Симеон 1898“ се отказва от сърбите, сменя ги с момчета от школата

„Цар Симеон 1898“ се отказва от сърбите, сменя ги с момчета от школата

Есад Хасанович и Деян Марич не били оправдали голямото доверие и очакванията към тях

„Цар Симеон 1898“ се отказва от сърбите, сменя ги с момчета от школата
Ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите на сръбските колоездачи – Есад Хасанович от белградския гранд „Партизан“ и Деян Марич от „Раднички“ (Ниш).  На двамата засега няма да им бъдат предлагани нови договори, защото не са оправдали голямото доверие и големите очаквания към тях, споделиха от клубното ръководство.

Хасанович бе привлечен в състава на пловдивчани с имиджа на настоящ държавен шампион на Сърбия на изкачване и с много надежди. Известният сръбски национал, който допреди това караше за местния гранд „Партизан“ (Белград), подсили „царистите“,ден преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България.заедно с 21-годишната сръбска надежда и Деян Марич. 

Хасанович е многократен участия в родния тур, винаги е бил много активен бегач в колоната, печелил е много премии както за активност, така и за катерачи. Първоначално той бе в състава на националния отбор на Сърбия и за обиколка на България, но отстъпи в последния момент мястото си на друг по-млад състезател. 

Марич пък бе препоръчан на пловдивчани лично от известния сръбски колоездачен мениджър Миролюб Кръстич – Кърле, който е шеф и на елитния сръбски велотим "Железничар" от Ниш. 

Ръководството на "Цар Симеон 1898" (Пд) залагаше много на големия опит на Хасанович и на амбициозния Марич, но сърбите не успяха да се приспособят бързо към колектива по време на родния тур и не оправдаха големите очаквания към тях. Така двамата закономерно отпадат от сметките на пловдивчани за новия спортно-състезателен сезон. 

След края на миналия сезон ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите и на друг наемник - на бившия юноша на ЦСКА Никола Банишки, който също бе привлечен от аматьорски холандски клуб от Алкмаар, малко преди старта на 63-та

Международна колоездачна обиколка на България.  Софиянецът, който от години живее и се състезава в Холандия и кара за клубове от много популярната местна Аматьорска колоездачна лига, също не оправда очакванията и бе освободен.

Вместо на двамата сърби и на наемника от Холандия, шефовете на "Цар Симеон 1898“ смятат да предложат за новия сезон договори най-малко на три момчета от юношеския тим на клуба – старша възраст.
Кошмар на Световното по колоездене в Цюрих

Швейцарска колоездачка загина след падане на старта

ММС ще подсигури подготовката и участието на щангистите на Световното

Вижте подробности

Нови скандални разкрития за Българска спортна федерация по шахмат

Вижте какво разказа разжалваният член на УС Георги Чернев

Стефани Стоева и още двама българи преодоляха квалификациите в Хърватия

Вижте подробности

Николас ван дер Мерве зае 81-во място в общия старт на Световното първенство

Вижте подробности

Преоткрийте София и Пловдив с Fibank и Share A Scoot

Клиентите на Fibank вече могат да използват услугата Share A Scoot с 50% отстъпка

Кандидат за шеф на МОК с революционна идея

Вижте какво предлага Хуан Антонио Самаранч Джуниър

Испанец е световен шампион в бягането по часовник при мъжете до 23 години

Йордан Петров с 57-мо място

Бургас приема Европейски фестивал по гимнастика "Golden Age Gym Festival 2024"

Вижте подробности