1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Фулъм удължи агонията на Манчестър Юнайтед във "Фърги тайм" за 2:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фулъм удължи агонията на Манчестър Юнайтед във "Фърги тайм" за 2:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите с много усилия направиха обрат срещу последния във Висшата лига, но Дарън Бент смълча "Олд Трафорд" в самия край

Фулъм удължи агонията на Манчестър Юнайтед във "Фърги тайм" за 2:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Мъките на Манчестър Юнайтед във Висшата лига нямат край през този сезон. Днес с огромни усилия шампионите направиха обрат срещу Фулъм с голове на Ван Перси и Карик, но в добавеното време „Олд Трафорд” бе смълчан след шокиращ изравнителен гол на Дарън Бент за 2:2 в 25-ия кръг на Премиършип.

Дейвид Мойс направи три промени в своя състав и пусна Рафаел, Видич и Флетчър, които заеха местата на Фил Джоунс, Еванс и Клевърли. Атомното трио Мата, Рууни и Ван Перси започна в атака, а от другата страна Рене Мюленстийн отговори с 4 промени в своя състав.

Мачът започна с минута мълчание, защото през седмицата се навършиха 56 години от трагичната катастрофа на отбора на Манчестър Юнайтед в Мюнхен през 1958 година.

На „Олд Трафорд” първата част беше кошмарна за шампионите и след безчет центрирания пред вратата на Стекеленбург, в крайна сметка Фулъм имаше аванс на почивката.

Още от първите минути си пролича, че „котиджърс” ще се бранят и ще разчитат на редки контри, при които да използват празните пространства в защитата на съперника.

И в 19-ата минута този план сработи, защото Фулъм поведе с първата си добра атака. Люис Холтби овладя пред наказателното поле и центрира меко за Стив Сидуел, който беше изпуснат от Рууни и халфът засече точно за 1:0.

Точно в средата на първата част Ван Перси направи непростим пропуск след перфектно центриране на Рафаел, което холандецът на втора греда от няколко метра пред вратата качи високо в трибуните.

Натискът се засилваше, но „червените дяволи” прекалено много разчитаха на центрирания от двата фланга. Стекеленбург извади шут на Карик, а Ван Перси овладя и се нагласи преди да опита добавка, но рикошет отпрати кълбото в корнер. Точно преди почивката и Евра се отчете с пропуск и слабо с глава намери ръцете на вратаря.

До 50-ата минута Манчестър Юнайтед стигна общо 51 центрирания към наказателното поле на Фулъм, но това не даваше резултат.

Мартен Стекеленбург направи отлично спасяване с една ръка при удар на Рууни след пас на Мата в 54-ата минута.

Дейвид Мойс издържа до 62-ата минута преди да прибегне до смените. Тогава той замени Флетчър и пусна Янузай, а 7 минути по-късно накуп заложи на Чичарито и Валенсия, които заеха местата на Рафаел и Ашли Йънг.

Глухата защита на Фулъм беше пробита най-сетне в 78-ата минута. Янузай центрира отляво, удар на Мата бе блокиран, но топката се върна към испанеца и вторият му изстрел се оказа асистенция за Ван Перси на втора греда, като холандецът лесно засече от няколко метра за 1:1.

Голът внесе смут в защитата на Фулъм и само две минути по-късно обратът стана пълен. Янузай подаде на Карик пред наказателното поле, халфът стреля, а рикошет в резервата Скот Паркър прати топката в левия ъгъл - 2:1.

Към 84-ата минута Юнайтед подобри един рекорд във Висшата лига със своите 74 центрирания към наказателното поле на лондончани. До края на мача "дяволите" успяха да ги докарат до впечатляващите 81.

Не се виждаше как Фулъм може да изравни, но кошмарът за Юнайтед се случи в 4-ата минута на добавените 5.

Киърън Ричардсън получи топката отляво, Де Хеа отрази с ръце силния му изстрел, топката се вдигна високо във въздуха, но резервата Дарън Бент с глава я насочи към опразнената врата за 2:2 пред невярващите погледи на 74 966 души в „Театъра на мечтите”.

Манчестър Юнайтед има 41 точки на седмо място и вече изостава на цели 9 от четвъртата позиция, където сега се намира Ливърпул.

Точката не стигна на Фулъм да отпели от дъното и „котидъжрс” имат 20 на последното 20-о място, но поне се приближиха на 4 от спасителната 17-та позиция.

Милан докосва върха след класика за 5 минути (ВИДЕО)

„Росонерите“ не дадоха шанс на Лече – 3:0

Дортмунд се развихри за обрат от 0:2 до 4:2 (ВИДЕО)

Борусия и Бохум със зрелище в първия мач от кръга в Германия

Енцо Мареска с добри новини за Челси

Лавия ще играе срещу Брайтън

Във Франция: Оксер спря серията си от 4 загуби

След класика над участник в ШЛ

Артета не знае дали Рая ще играе в събота

Куп контузени в Арсенал преди Лестър

На Острова: Сити ще се размине с тежките наказания

Сензационен обрат в делото срещу шампионите за 115 нарушения на финансовия феърплей

Мота: Офанзивната фаза не е един играч, а целият отбор

„Преживях толкова много хубави моменти в Дженоа"

Пеп за Родри: Претърпя операция, сезонът за него приключи

„Той ще е готов за следващата кампания“, заяви Гуардиола

Флик: Хубаво е да си треньор на Барселона

Специалистът се наслаждава на първите си месеци в Каталуния