Интер записа първа победа през 2014-та след 1:0 над Сасуоло (ВИДЕО)

Валтер Самуел се завърна с победен гол, Ернанес дебютира с асистенция

Интер записа първа победа през 2014-та след 1:0 над Сасуоло (ВИДЕО)
Интер постигна първа победа в Серия А за 2014 година след минимално 1:0 над Сасуоло у дома в последна среща от 23-ия кръг. Валтер Самуел се върна в игра за първи път от ноември и вкара победния гол с глава след центриране от корнер на новото попълнение Ернанес, който записа дебют след трансфера от Лацио.

Ернанес направи дебют и започна от първата минута, а Фреди Гуарин също започна като титуляр за първи път след сагата с проваления трансфер в Ювентус. Валтер Самуел пък беше в състава за първи път от ноември след излекувана травма.

„Нерадзурите” търсеха първи успех за 2014-та, а по-рано през сезона бяха размазали Сасуоло със 7:0 като гости. Новият треньор на новаците Алберто Малезани загуби първия си мач начело на „зелените”, а беше и в негативна серия от 5 поредни загуби срещу Интер. И двата отбора бяха в лоша форма. Домакините имаха едва един успех в последните си 10 мача, а Сасуоло също един в последните осем.

Началото бе равностойно. Пеголо спря силен изстрел от дистанция на Гуарин, а лошо изчистване на Паоло Канаваро позволи на Ернанес да стреля на сантиметри от гредата.

Биондини се контузи и беше заменен от Чисба. Ариаудо с глава стреля над вратата след центриране на Лонги от пряк свободен удар при една от редките възможности за гостите.

В 32-ата минута Сасуоло пропусна най-добрия си шанс за първата част и Ханданович успя да избие хубав удар на Доменико Берарди над стената от пряк свободен удар.

Милито на два пъти бе спрян от вратаря Пеголо в края на първата част. Първо Паласио стигна аутлинията и върна за Милито, но Пеголо протегна крак и изби, а после пак Паласио достави за сънародника си, но отново Пеголо лови удара на Милито.

Всичко, което Интер не успя да постигне през първата част, стана само за 3 минути след почивката. Ернанес центрира от корнер и централният защитник Валтер Самуел ознаменува завръщането си на терена с гол с глава за 1:0.

Джонатан стреля прекалено силно от добра позиция вдясно вътре в пеналта. После Ернанес намери Милито, но той завърши ужасно атаката и с облекчение видя, че страничният рефер е вдигнал засада.

Бърза контра на Интер стигна до резервата Бота, той се затрудни, но случайно прати към Ернанес, чийто удар бе избит с крак от Пеголо.
Флоро Флорес отправи последния опасен удар в мача, но Интер отвърна с мощен шут на Гуарин, а после и добавката на Бота беше спасена и домакините взеха ценен успех.

Интер вече има 36 точки и се изравни с Верона на петата позиция. Сасуоло остана в изпадащите със 17 на 19-то място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки