Страхотен Меси и гол от засада качиха Барса отново на върха в Примера (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меси с два гола и асистенция за успеха с 4:1 в Андалусия, трибоят за титлата става все по-напечен

Страхотен Меси и гол от засада качиха Барса отново на върха в Примера (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лионел Меси избухна с два гола и асистенция за успеха на Барселона с 4:1 като гост на Севиля в последен двубой от 23-ия кръг на Ла Лига. Морено изведе напред домакините след четвърт час, но Алексис Санчес изравни след центриране на Меси от пряк свободен удар, а два гола на Меси в края на първата и началото на втората част решиха мача преди Фабрегас да добави още един гол в края. Сянка върху срещата обаче хвърли единият страничен съдия, който не видя засада при първия гол на каталунците и това се оказа повратна точка.

Успеът на „Рамон Санчес Писхуан” качи Барса отново на върха в Ла Лига. Шампионите имат равни точки с Реал Мадрид и Атлетико (по 57), но Барса е символично начело заради по-добрата голова разлика спрямо столичните отбори (+46 срещу +41 за Реал и +40 за Атлетико).

Наставникът на Севиля Унай Емери бе дал указания на своите плътно да пресират Барса по целия терен и до първия гол на Барса тази тактика работеше безотказно.

След четвърт час Иван Ракитич финтира Пике на левия фланг, направи двойно с Витоло, който чукна за Алберто Морено и ударът на левия бек влетя в мрежата след рикошет – 1:0.

Севиля продължи да е по-добрият отбор и в 21-ата минута колумбийският таран Бака с глава удари гредата след удобно центриране от пряк свободен удар.

Бака с физика надигра Пике и пусна за Ракитич, но когато хърватинът трябваше да върне за деветката, той реши да стреля и провали златна възможност.

В 34-ата минута Меси центрира от пряк свободен удар и Алексис Санчес се извъртя, за да насочи с гръб към вратата прецизно за 1:1. Каталунците се радваха, но домакините бяха бесни, защото повторенията показаха, че чилиецът беше в засада при паса.

Минута преди почивката блесна геният на Лео Меси. Бърза контра на каталунците беше продължена от Педро по лявото крило, той пусна за Меси в центъра и суперзвездата на отбора с фамозно воле оплете в далечния ъгъл за 2:1.




Втората част започна с отлично двойно спасяване на Виктор Валдес. Стражът първо изби фалцов удар на Бака към далечния ъгъл, а после веднага се изправи и изби в корнер добавката от воле на Кевин Гамейро.

Само три минути по-късно Иниеста напредна и пусна вдясно, където Меси уверено пое кълбото и насочи към левия ъгъл от границата на пеналта за 3:1.

Алексис пропусна нов шанс, а дъждът над Севиля разкаля терена и Валдес получи жълт картон за бавене на играта.

В края Севиля нямаше сили за обрат и две минути преди края Алексис намери Сеск Фабрегас след серия финтове и резервата умно прехвърли излезлия да го пресреща Бето за крайното 4:1.

Така Барса се върна на първото място по голова разлика, а трибоят за титлата е по-напечен от всякога и шампионите, Реал Мадрид и Атлетико са с равни точки на върха 15 кръга преди края.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки