Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Берое се разбраха за национал

И още: Стойчо чака Христов до 28 февруари, "Армейците" опитват да вземат Венци под наем, Манолев решава за Литекс утре, Левски спасява лиценза с акция "50%", Локо (Москва) разпитва за Мисиджан, ЦСКА продава Марсиньо до края на седмицата

Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Берое се разбраха за национал
Сензациите в пресата на десети февруари 2014г.:

„24 часа”: ЦСКА и Берое се разбраха за национал

Националът Венцис­лав Христов все пак ще облече червената фла­нелка. Трансферната са­га между Берое и ЦСКА се превърна в са­пунен сериал, но ще при­ключи най-вероятно още днес. Шефовете на двата клуба са се договорили 25-годишният голаджия да бъде даден под наем на 31-кратните ни шампио­ни с опция за закупуване през лятото.

Самият Христов е запа­лен привърженик на „червените" и желанието му е да акостира на „Бъл­гарска армия". Той отдав­на се е разбрал за личните си условия. Шефовете на ЦСКА и Берое даже подписаха предварите­лен договор, според кой­то „червените" щяха да придобият правата на 25-годишния софиянец, след като платят 480 000 лева
най-късно до 4 февруари. От Борисовата градина обаче така и не преведоха парите по сметките на Берое. В резултат на това „зелено-белите" да­же намекнаха, че ще съд­ят ЦСКА за обезщете­ние, а Христов остава те­хен футболист.


„Тема спорт”: Стойчо чака Христов до 28 февруари


Стойчо Младенов ще се на­дява на привличането на Вен­цислав Христов до последния час. Трансферният пазар в Бъл­гария затваря на 28 февруари и дотогава червените не гу­бят увереност, че ще могат да ангажират нападателя на Берое Стара Загора. Младе­нов и Томов вече заявиха ясно и многократно, че не са се от­казали от Христов, и вярват, че трансферът ще стане факт, дори и в последния момент. В момента ЦСКА е в не­възможност да извади 480 000 лева накуп, за да финансира сделката за юношата на Локо­мотив (София). Армейците оча­кваха да подпишат договор с генерален спонсор най-късно в първите дни на февруари и чрез част от парите, постъ­пили по силата на контракта, да финализират трансфера на нападателя. Тъй като договор с нов спонсор все още няма, ЦСКА не може да плати на Бе­рое. Ръководството на 31-кратните шампиони обаче се надява до края на месеца все пак да успее да сключи спонсорски контракт.

„Меридиан мач”: „Арменците" опитват да вземат Венци под наем

Ръководството на ЦСКА прави всичко възможно да прив­лече Венци Христов. Този път Александър Томов и подчинени­те му измислиха нов вариант. Те са пред­ложили на заралии да им дадат нацио­нала до лятото под наем. От ЦСКА из­рично настояват да има опция за закупу­ване през лятото.

Главната причина, която спъва „черве­ните", е трансферна­та сума от 480 00 лева за правата на Венци Христов. От Берое на няколко
пъти удължаваха срока на „червени­те", но от ЦСКА не успяха да осигурят сумата.

Сега топката отно­во е прехвърлена при шефовете на за­ралии. Единственият актуален вариант за преминаването на Венци в ЦСКА е преотстъпване. Лупи е опитал да убеди колегите си от Стара Загора, че ще им плати най-късно през лятото, когато „армейците" би трябвало да прода­дат някоя от звезди­те си.



„Тема спорт”: Манолев решава за Литекс утре

Станислав Манолев е все по-близо до договор с Литекс, разбра „Тема Спорт". Утре на­ционалът има среща с благоде­теля на ловчанлии Гриша Ган­чев. На нея Манолев трябва да даде своя окончателен отго­вор дали ще остане в тима, или ще продължи кариерата си навън, каквото бе негово­то желание. Въпреки че пове­чето пазари вече затвориха, Манолев като свободен агент може да премине в друг клуб по всяко време. До този мо­мент обаче развитие в тази насока няма.

„Меридиан мач”: Левски спасява лиценза с акция „50%”

Лицензът на Левски про­дължава да виси. Клубът в момента прави акция „50%", за да се спаси от дирек­тен сблъсък с ФИ­ФА. „Сините" си признават, че имат сериозни финансо­ви проблеми, като наскоро собствени­кът на клуба Тодор Батков обяви, че продажбите на Ан­тонио Вутов и Гари Родригес са спаси­ли лиценза. Това обаче не е съвсем истина. Реално на „Терена" са осигу­рили само 50 про­цента от парите, ко­ито дължат на бив­шите си футболис­ти и треньори.

Към днешна дата клубът има да дава около 350 000 евро на Славиша Йоканович, Жоао Силва и компания. Според сигурна информа­ция на „Меридиан Мач" от „Герена" са пратили на всички­те си кредитори писма, в които ги молят да приемат сега само 50 про­цента от дължими­те пари и да не да­ват клуба на ФИ­ФА.

Ако Йока и компания приемат тази оферта, „сини­те" са обещали да се издължат до края на календарната го­дина. Все още не е ясно Ще стане, ако кредиторите отка­жат офертата, но най-вероятно клу­бът няма да им плати нито цент, а случаят ще отиде при ФИФА. Цент­ралата бави подобни де­ла с години и най-вероятно това ще накара Жоао Силва, Кристовао Рамос и компания да прие­мат офертата на Левски.



„Меридиан мач”: Локо (Мосвка) разпитва за Мисиджан

Представите­ли на руския гранд Локо (Москва) са разпитвали хора от Лудогорец за случва­щото се около крило­то Върджил Миси­джан, научи „Мериди­ан Мач". Веднага след срещата между двата тима, която се игра в испанския курорт Марбея и шампион, ръководни фактори от руския клуб са изискали ин­формация за холан­деца.

Те са останали впе­чатлени от представя­нето на Мисиджан през второто попувеме. Именно след неговото влизане и това на Роман Безяк Лудогорец заигра от­лично в предни позиции и логично стигна до победата над вто­рия в първенството в Русия.

Преди мача между двата има от Локо (Моск­ва) са се заинтере­сували и от вратаря Владислав Стоянов. „Железничарите" имат проблеми с то­зи пост, тъй като техният капитан Гилерме лекуваше контузия,а треньорът Лео­нид Кучук има забележки към форма­та  на титу­ляряАбаев. Стоянов обаче пусна лек гол  след удар на Ткачев, заради което руснаците са разпитвали само за Мисиджан.

"7 дни спорт": ЦСКА продава Марсиньо до края на седмицата

ЦСКА ще се опита да продаде бразилеца Марсиньо до края на седмицата. Както е известно интерес към кариоката има от турски и руски отбори. Високата цена на играча обаче до момента спира мераклиите за подписа му.

Както е известно от ЦСКА искат 300 хиляди лева, за да се разделят с бразилеца. Заради привличането на Иван Стоянов обаче Марсиньо може да бъде продаден и за по-малка сума. Причината е, че халфът получава една от най-големите заплати в клуба, а титулярното му място през пролетта не е сигурно. Освен това контрактът на играча изтича през лятото, а той иска увеличение на заплатата, за да подпише нов договор.

Самият Марсиньо също иска да си тръгне, защото желае да играе редовно. Затова не е изключено в близките дни да има развитие по въпроса.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки