1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Берое се разбраха за национал

Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Берое се разбраха за национал

И още: Стойчо чака Христов до 28 февруари, "Армейците" опитват да вземат Венци под наем, Манолев решава за Литекс утре, Левски спасява лиценза с акция "50%", Локо (Москва) разпитва за Мисиджан, ЦСКА продава Марсиньо до края на седмицата

Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Берое се разбраха за национал
Сензациите в пресата на десети февруари 2014г.:

„24 часа”: ЦСКА и Берое се разбраха за национал

Националът Венцис­лав Христов все пак ще облече червената фла­нелка. Трансферната са­га между Берое и ЦСКА се превърна в са­пунен сериал, но ще при­ключи най-вероятно още днес. Шефовете на двата клуба са се договорили 25-годишният голаджия да бъде даден под наем на 31-кратните ни шампио­ни с опция за закупуване през лятото.

Самият Христов е запа­лен привърженик на „червените" и желанието му е да акостира на „Бъл­гарска армия". Той отдав­на се е разбрал за личните си условия. Шефовете на ЦСКА и Берое даже подписаха предварите­лен договор, според кой­то „червените" щяха да придобият правата на 25-годишния софиянец, след като платят 480 000 лева
най-късно до 4 февруари. От Борисовата градина обаче така и не преведоха парите по сметките на Берое. В резултат на това „зелено-белите" да­же намекнаха, че ще съд­ят ЦСКА за обезщете­ние, а Христов остава те­хен футболист.


„Тема спорт”: Стойчо чака Христов до 28 февруари


Стойчо Младенов ще се на­дява на привличането на Вен­цислав Христов до последния час. Трансферният пазар в Бъл­гария затваря на 28 февруари и дотогава червените не гу­бят увереност, че ще могат да ангажират нападателя на Берое Стара Загора. Младе­нов и Томов вече заявиха ясно и многократно, че не са се от­казали от Христов, и вярват, че трансферът ще стане факт, дори и в последния момент. В момента ЦСКА е в не­възможност да извади 480 000 лева накуп, за да финансира сделката за юношата на Локо­мотив (София). Армейците оча­кваха да подпишат договор с генерален спонсор най-късно в първите дни на февруари и чрез част от парите, постъ­пили по силата на контракта, да финализират трансфера на нападателя. Тъй като договор с нов спонсор все още няма, ЦСКА не може да плати на Бе­рое. Ръководството на 31-кратните шампиони обаче се надява до края на месеца все пак да успее да сключи спонсорски контракт.

„Меридиан мач”: „Арменците" опитват да вземат Венци под наем

Ръководството на ЦСКА прави всичко възможно да прив­лече Венци Христов. Този път Александър Томов и подчинени­те му измислиха нов вариант. Те са пред­ложили на заралии да им дадат нацио­нала до лятото под наем. От ЦСКА из­рично настояват да има опция за закупу­ване през лятото.

Главната причина, която спъва „черве­ните", е трансферна­та сума от 480 00 лева за правата на Венци Христов. От Берое на няколко
пъти удължаваха срока на „червени­те", но от ЦСКА не успяха да осигурят сумата.

Сега топката отно­во е прехвърлена при шефовете на за­ралии. Единственият актуален вариант за преминаването на Венци в ЦСКА е преотстъпване. Лупи е опитал да убеди колегите си от Стара Загора, че ще им плати най-късно през лятото, когато „армейците" би трябвало да прода­дат някоя от звезди­те си.



„Тема спорт”: Манолев решава за Литекс утре

Станислав Манолев е все по-близо до договор с Литекс, разбра „Тема Спорт". Утре на­ционалът има среща с благоде­теля на ловчанлии Гриша Ган­чев. На нея Манолев трябва да даде своя окончателен отго­вор дали ще остане в тима, или ще продължи кариерата си навън, каквото бе негово­то желание. Въпреки че пове­чето пазари вече затвориха, Манолев като свободен агент може да премине в друг клуб по всяко време. До този мо­мент обаче развитие в тази насока няма.

„Меридиан мач”: Левски спасява лиценза с акция „50%”

Лицензът на Левски про­дължава да виси. Клубът в момента прави акция „50%", за да се спаси от дирек­тен сблъсък с ФИ­ФА. „Сините" си признават, че имат сериозни финансо­ви проблеми, като наскоро собствени­кът на клуба Тодор Батков обяви, че продажбите на Ан­тонио Вутов и Гари Родригес са спаси­ли лиценза. Това обаче не е съвсем истина. Реално на „Терена" са осигу­рили само 50 про­цента от парите, ко­ито дължат на бив­шите си футболис­ти и треньори.

Към днешна дата клубът има да дава около 350 000 евро на Славиша Йоканович, Жоао Силва и компания. Според сигурна информа­ция на „Меридиан Мач" от „Герена" са пратили на всички­те си кредитори писма, в които ги молят да приемат сега само 50 про­цента от дължими­те пари и да не да­ват клуба на ФИ­ФА.

Ако Йока и компания приемат тази оферта, „сини­те" са обещали да се издължат до края на календарната го­дина. Все още не е ясно Ще стане, ако кредиторите отка­жат офертата, но най-вероятно клу­бът няма да им плати нито цент, а случаят ще отиде при ФИФА. Цент­ралата бави подобни де­ла с години и най-вероятно това ще накара Жоао Силва, Кристовао Рамос и компания да прие­мат офертата на Левски.



„Меридиан мач”: Локо (Мосвка) разпитва за Мисиджан

Представите­ли на руския гранд Локо (Москва) са разпитвали хора от Лудогорец за случва­щото се около крило­то Върджил Миси­джан, научи „Мериди­ан Мач". Веднага след срещата между двата тима, която се игра в испанския курорт Марбея и шампион, ръководни фактори от руския клуб са изискали ин­формация за холан­деца.

Те са останали впе­чатлени от представя­нето на Мисиджан през второто попувеме. Именно след неговото влизане и това на Роман Безяк Лудогорец заигра от­лично в предни позиции и логично стигна до победата над вто­рия в първенството в Русия.

Преди мача между двата има от Локо (Моск­ва) са се заинтере­сували и от вратаря Владислав Стоянов. „Железничарите" имат проблеми с то­зи пост, тъй като техният капитан Гилерме лекуваше контузия,а треньорът Лео­нид Кучук има забележки към форма­та  на титу­ляряАбаев. Стоянов обаче пусна лек гол  след удар на Ткачев, заради което руснаците са разпитвали само за Мисиджан.

"7 дни спорт": ЦСКА продава Марсиньо до края на седмицата

ЦСКА ще се опита да продаде бразилеца Марсиньо до края на седмицата. Както е известно интерес към кариоката има от турски и руски отбори. Високата цена на играча обаче до момента спира мераклиите за подписа му.

Както е известно от ЦСКА искат 300 хиляди лева, за да се разделят с бразилеца. Заради привличането на Иван Стоянов обаче Марсиньо може да бъде продаден и за по-малка сума. Причината е, че халфът получава една от най-големите заплати в клуба, а титулярното му място през пролетта не е сигурно. Освен това контрактът на играча изтича през лятото, а той иска увеличение на заплатата, за да подпише нов договор.

Самият Марсиньо също иска да си тръгне, защото желае да играе редовно. Затова не е изключено в близките дни да има развитие по въпроса.
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев