Милан напуска "Сан Сиро", ще строи нов стадион

"Росонерите" планират да се преместят на ново съоръжение до 2017-та и да сложат край на партньорството с Интер

Милан напуска "Сан Сиро", ще строи нов стадион
Милан напуска „Сан Сиро” и вече няма да дели култовия стадион с градския съперник Интер. „Росонерите” планират да се преместят най-късно до 2017 година, пишат в един глас медиите в Италия.

В последните години Интер работеше върху проект за нов стадион далеч от „Джузепе Меаца”, но сега е много по-вероятно Милан първи да изгради свой нов стадион. Дъщерята на Силвио Берлускони – Барбара, била основният двигател на новата идея.

Милан работи по идеята да изгради нов стадион на 6 км. северозападно от „Сан Сиро”. Те искат да изградят новото модерно съоръжение на мястото на изложението „Фиера Милано”, където е предвидено да се проведе и „Експо 2015”.

Още през ноември комапнията „Арекспо”, която беше създадена от градската управа на Милано с цел да закупи земята и да развие територията до 2015-та, потвърди за интереса на Милан.

От „Арекспро” са обявили краен срок до 14 март тази година, в който се приемат предложения за изграждане на нов стадион върху тази територия. Има и допълнително изискване стадионът да бъде част от по-голям комплекс за повече видове спорт.

Според „SportMediaset”, Милан иска да започне строежа на новия си стадион веднага след края на „Експо 2015” през есента на 2015-та и планира целият стадион да бъде готов за началото на сезона 2016/17. За да бъдат подсигурени всички документи и разрешителни клубът ще трябва да изчака до 2017-та преди да се премести на новата си арена.

„Росoнерите” и Интер ще обявят в близкото бъдеще, че ще приключат взаимното ползване на „Сан Сиро”. Засега на Апенините очакват Интер да остане на „Сан Сиро”, но да направи голям ремонт, който да преобрази стадиона. В последните години много отбори се оплакваха от състоянието на терена.

Двата гранда на Милано поделят „Сан Сиро” от сезон 1947/48 досега. През 2016 година там ще се проведе и финалът в Шампионска лига.

Ако Милан построи нов стадион, това може да бъде отчетено като знак, че водещите клубове в Италия са приели за печеливш модела „Ювентус”. Шампионите построиха чисто новия „Ювентус Стейдиъм” и вече берат плодовете от инвестицията.
Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки