Славия плаши "Герена" с играл в Олимпия

Словенският халф-бек Тадей Апатич ще дебютира за Славия срещу Левски в събота

Славия плаши "Герена" с играл в Олимпия

Словенският халф-бек Тадей Апатич ще дебютира за Славия срещу Левски в събота. Както е известно, 26-годиш-ният футболист дойде на проби при „белите" по време на лагера в Турция, като остави отлични впечатления, заради което Милен Радуканов пожела да го задържи, пише вестник "Меридиан мач". Той подписа договор с клуба, като съвсем скоро в „Овча купел" очакват и жълтата му карта от бившия му отбор Олимпия (Любляна). „Драконите" са един от най-големите еврокошмари на Левски, като отстраняват „сините" два пъти - първо през 1994 г. за Купата на УЕФА, а през 1996 г. - за КНК.
 

До момента по-голямата част от кариерата на Апатич е преминала в родната му Словения. Той е юноша на „червения" палач Мура, а след това е играл в Домжале от 7 години - от 2005 г. до 2012 г. През сезона 2012-13 е съотборник с Владо Стоянов в молдовския шампион Шериф (Тираспол).
 

Апатич най-вероятно ще е резерва на „Герена", но със сигурност ще се включи през второто полувреме, особено ако Галин Иванов не се възстанови от своята контузия.


Словенецът е последният нов футболист на Славия. Преди това най-старият столичен клуб подписа с македонеца Кире Ристевски, Димитър Пиргов, Цветомир Панов, Величко Величков и атакуващия халф Веселин Марчев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки