1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Днес започват мачовете на истината в Шампионска лига (ВИДЕО)

Днес започват мачовете на истината в Шампионска лига (ВИДЕО)

Манчестър Сити – Барселона и Байер Леверкузен – Пари СЖ са първите 1/8-финали в турнира на богатите

Днес започват мачовете на истината в Шампионска лига (ВИДЕО)

Най-интересната част на турнира Шампионска лига, а именно фазата на директните елиминации, започва тази вечер с два сблъсъка от 1/8-финалите.

Френският първенец Пари СЖ гостува на Байер в Леверкузен, а испанският шампион Барселона ще има далеч по-трудна визита, защото пътува до Манчестър за дуел с местния Сити на „Етихад”.

„Гражданите” достигнаха за първи път в своята история до елиминациите в турнира на богатите и за своя съжаление ще бъдат лишени от услугите на водещия си реализатор Серхио Агуеро. Барса пък пристига с пълния си кадрови потенциал, защото единствен в лазарета на испанците е младокът Джонатан дос Сантош. Каталунците ще бъдат водени от своята най-ярка звезда Лионел Меси, но трябва да отбележим, че гениалният аржентинец играе трудно на английска земя. Досега той е вкарвал само веднъж в мач на Острова в решителната фаза на ШЛ, разписвайки се на „Уембли” във финала срещу Манчестър Юнайтед през 2011 година, когато тимът му спечели с 3:1. Напоследък Барселона не се представя убедително при визитите си в най-престижния европейски клубен турнир. Възпитаниците на Тата Мартино имат един триумф в предните си шест пътувания, регистрирайки загуби от Милан (0:2), Байерн Мюнхен (0:4) и Аякс (1:2), като няма победа в последните си пет гостувания на английски отбори. „Гражданите” пък паднаха единствено от настоящия европейски първенец Байерн в последните си девет домакинства в ШЛ и вкараха 9 гола в последните си две такива, а освен това имат положителен баланс срещу испански съперници вкъщи - 2 победи, 2 равни и 0 загуби.



Сблъсъкът на „Етихад” със сигурност обещава да бъде интересен, а предвид офанзивния стил и на двата отбора, навярно ще бъде изпълнен и с множество попадения. Той стартира в 21:45 часа българско време, когато започва и дуелът между Байер Леверкузен и Пари СЖ на „Бай Арена”.

На хартия ПСЖ е фаворит в него, но пък французите не могат да се похвалят с особени успехи на немска земя и това навярно ще даде своето отражение. Факт е обаче, че парижани съхраниха усилия в шампионатния мач срещу Валансиен, който бе далеч по-лек от този на „аспирините” – домакинска загуба с 1:2 от Шалке 04. Леверкузен е много силен на свой терен и има 100-процентова успеваемост в елиминациите срещу френски съперници, при 4 победи, едно реми и едно отстъпления в домакинствата си до момента.

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата

Райо и Леганес взеха по точка

След равенство 1:1

Арсенал изравни Сити на върха с голове в 94-та и 99-та минута (ВИДЕО)

"Топчиите" стигнаха до успеха срещу Лестър в самия край

ОБЗОР: Исторически Палмър наниза четири гола на Брайтън (ВИДЕО)

Челси отнесе "чайките" с 4:2, вижте всички резултати от Висшата лига