Даниел Шопов с втора титла на „Диана“

На финала игралият в САЩ тенисист надигра Христофор Минев

Даниел Шопов с втора титла на „Диана“

Даниел Шопов спечели турнира на „Диана“ и при второто си участие в зимните серии на клуба. Игралият в САЩ тенисист подчини конкуренцията, след като на финала се справи с един от най-сериозните играчи тази зима Христофор Минев – 6-3.

Шопов изтегли максимално труден поток в жребия и поетапно се справи първо с Радослав Владимиров 6-1. Мачът бе оспорван, но във важните точки Шопов бе печелившият. След  това ред бе на Васко Тодоров. Шампионът от КАЙ веригата водеше 5-2, но допусна изравняване, след което спечели следващите два гейма – 7-5. На полуфинала той за втори път срещна Милен Германов. Шопов губеше 3-4 с пробив, след много силни сервис геймове на Германов, но взе следващите три гейма и заслужено спечели, след като началният удар на противника се пропука сериозно.

Най-редовният участник и талисман на турнира Емо Велчев загуби рано от Деян Пеловски 4-6 в първи кръг.

От другата страна на схемата бе доста по-лесно без съмнение. И там обаче трябваше да се хвърлят много сили, за да се продължи напред. За втори път подред лидерът в ранглистата Георги Христов отпада в ранна фаза. Този път той бе надигран от Филип Христов, на когото бекхендът не изневери и за момент. Филип бе повече от убедителен – 6-2. Христофор Минев пък надигра Пепи Котев също лесно във втори кръг  6-1.  Фурорът на турнира направи Тихомир Желев. Той победи Жоро Марин 6-4. За съжаление за него обаче радостта бе краткотрайна, след като в следващата фаза Христофор Минев го приземи 6-2.

В полуфиналите Минев успя да вземе и реванш от Филип Христов, след като лятото беше регистрирал една загуба от него в първи кръг. И този път мачът бе много труден. Филип водеше с 4-1. Няколко изключително важни точки обаче бяха спечелени от Хрис, който се върна в мача, а накрая нанесе и решаващ удар.

Така финалът бе закономерен на фона на показаното. До 2-2 Христофор стоеше много добре на корта. След това обаче далеч по-обиграният Шопов взе нещата в свои ръце и спечели 6-3.

Гришо започва срещу сърбин на Уимбълдън

Виктория Томова ще има за съперничка китайката Уанг в първи кръг

Три българки се класираха за полуфиналите на турнир в София

Вижте подробности

БФТ отново организира "Купа на регионите"

Тя се провежда в Албена

Джокович почти сигурно ще е готов за Уимбълдън

Сърбинът се чувства добре след няколко тренировъчни мача

Томова надви Анна Блинкова и е на полуфинал в Бад Хомбург (ВИДЕО)

Българката спаси пет мачбола

МОК покани осем руски тенисисти, Арина Саблаленка и Виктория Азаренка в Париж

Вижте подробности

Григор Димитров поставен под номер 10 на Уимбълдън

През миналата година българинът достигна до осминафиналите

Донски отпадна на четвъртфиналите на двойки в РЮА

Донски и Алек Бекли отстъпиха пред Акрам Ел Салали (Египет) и Хололвам Монтси (РЮА)

ЖАЛКО! Гергана Топалова загуби на "Уимбълдън"

Българката отпадна в третия кръг на квалификациите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки