Венци за новия стадион: Ще е копие на този на Майнц 05

“Ако държавата иска да помогне на българския футбол, трябва да се реновира базите в Благоевград, Гоце Делчев и региона”, каза той

Венци за новия стадион: Ще е копие на този на Майнц 05

Президентът на Славия Венцислав Стефанов предложи нова формула за част от развитието на българския футбол. Той каза, че всъщност няма нужда държавата да помага за нов национален стадион, а ще е най-добре да се реновират базите в Благоевград, Гоце Делчев и останалите региони в страната, от които идват талантливите деца. 
 

„Ако държавата иска да помогне на българския футбол, трябва да се реновира базите в Благоевград, Гоце Делчев и региона, защото там е люпилнята на таланти в нашия футбол. Ако погледнете националните гарнитури, а и съставите на Левски и ЦСКА, ще видите, че половината момчета са тръгнали от Благоевград, а сега там няма кой да развива тези центрове. Трябва обаче средствата да бъдат разпределени целенасочено. Защото излиза, че държавата нямам пари да даваме по милион на година, а имаме 100 и кусур милиона, да ги дадем на куп и да построим нов национален стадион някъде си. Има един национален стадион в Англия - "Уембли" и е на загуба. Нима Германия и Италия са по-прости, като слагат по два клуба да играят на един стадион?”, коментира той.


“Гриша Ганчев направи стадиона в Ловеч за 5-6 милиона лева. За какво ни е нов национален стадион? Германия като играе на "Алианц Арена" в Мюнхен да не би да е по-малко престижно. Държавата ни трябва да обърне внимание на младите, защото иначе всички ще избягат на запад и ще се превърнем в държава на малцинствата".


Стефанов каза още, че развитието по новото съоръжение в Овча купел е на етап подписване на договор с немската фирма и че то ще е копие на стадиона на Майнц 05.


“Този стадиона няма да е само за Славия, а за абсолютно всички”, каза още Венци Стефанов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки