Завърши зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014 (СНИМКИ)

Този уикенд в Пампорово се проведе четвъртото издание на традиционното състезание с планински велосипеди

Завърши зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014 (СНИМКИ)
Този уикенд в курорта Пампорово се проведе четвъртото издание на зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014. В атрактивното състезание се включиха над 60 състезателя от страната, както и няколко представителя на съседна Гърция. Надпреварата протече в дуел формат с пряка елиминация. Състезателите стартираха по двама един срещу друг, което доведе до много зрелищни сблъсъци и непредсказуем финал в повечето от тях.

През съботния ден състезателите успяха да покарат по отлично подготвено, скоростно трасе, но за съжаление в неделя, когато се проведоха финалите, температурите надхвърляха 15 градуса и принципно твърдото трасе омекна и затрудни изключително много участниците. Въпреки лошите метеорологични условия, състезателите успяха да покажат завидни умения и впечатлиха всички гости на курорта.



Победител в най-оспорваната категория на мъжете стана едва 18 годишният Мартин Бочуков - син на популярната певица Нели Рангелова. Той успя да завоюва първото място след няколко трудни двубоя със състезатели с много по-голям опит от неговия. На втора и трета позиция след него останаха Владимир Чакърски и Иван Колев.

При юношите, където конкуренцията също беше на много високо ниво, първо място успя да спечели 17 годишният състезател от Севлиево – Георги Георгиев. До него на стълбичката се качиха две млади надежди на родната байк сцена -  Симеон Вълков и Симеон Божилов.



В първото по рода си в България състезание в дисциплина Сноускут / Скибайк призовите места заеха Владимир Кривцов, Стефан Георгиев и Тодор Киров. За всички победители беше подготвен паричен и предметен награден фонд от Monster Energy, Пампорово АД и Maze X3m.

След успешната реализация на първото състезание по маунтин байк за годината, организаторите от Concept Creative и Вело Парк Пампорово се захващат с трескава подготовка за предстоящия летен сезон, когато Пампорово ще бъде домакин на две много големи международни състезания. 



Първото събитие е в дисциплини спускане и кроскънтри – Pamporovo Bike Cup 2014  и ще се проведе на 20-22 юни. Състезанието е от клас 1, включено е в календара на международния колоездачен съюз и се очаква да предизвика интереса на много родни и чуждестранни състезатели.



Следващото състезание е в дисциплина форкросс и е кръг от световните серии 4X Pro Tour. То ще се проведе на 12-13 юли и ще доведе на родна земя повечето от звездите на световната сцена. 
Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки