1. Novsport
  2. Тенис
  3. Григор: Не ме е срам да плача на корта

Григор: Не ме е срам да плача на корта

„Хората си мислят, че съм се разплакал на кор­та, защото имам слаб ха­рактер”

Григор: Не ме е срам да плача на корта
Не ме е срам да пла­ча на корта, приз­на Григор Дими­тров. Най-добрият българ­ски тенисист говори пред холандски медии при участието си на турнира в Ротердам, където загуби във втория кръг от Ернест Гулбис (Лат).

Повод за въпросите към Димитров бе мачът му с Рафаел Надал (Исп) в откритото на Австра­лия и пропуснатите шан­сове срещу водача в све­товната ранглиста. Гри­гор обаче търси положи­телното от тази загуба.

„Хората си мислят, че съм се разплакал на кор­та, защото имам слаб ха­рактер. За мен обаче съ­лзите показаха, че съм дал всичко от себе си, но явно не е било достатъч­но. Пропуснах много въз­можности и бе болезнено. Подобни мачове се по­мнят дълго и ги пазиш на специално място в глава­та си. Когато се сетиш за тези моменти, си казваш, че трябва да ставаш все по-добър. Не се страху­вам да се изправя отново пред подобно предизвика­телство", коментира Ди­митров.

Холандските журнали­сти не пропуснаха да на­помнят, че българинът е най-младият в топ 20 на световната ранглиста, че в откритото на Австралия е стигнал за първи път 1/4-финал в турнир от „Голе­мият шлем", че е една от най-големите атракции в професионалната верига с елегантния си бекхенд с една ръка и слайс като бръснач. Не са забравени победата на Григор над Томаш Бердих (Чех) в Ротердам през 2009 г. и последвалият мач в три сета с Надал.

Димитров вече е в САЩ, където се готви за следващите си турнири.