ЦСКА със сериозен дълг към Иван Иванов

Бранителят се отказал от 200 хиляди лева, чака 160 бона

ЦСКА със сериозен дълг към Иван Иванов

ЦСКА дължи много сериозна сума на Иван Иванов. Футболист номер едно на България за 2013 година е поредният, чиито взимания са пряко свързани с лиценза на ЦСКА за новия сезон.

Според информация на "Тема Спорт" бранителят на Базел има да получава 15% от трансферната сума при преминаването си от ЦСКА в Алания Владикавказ през 2010 г. Той бе продаден там за 1.2 милиона евро, което означава, че червените му дължат 180 хиляди евро, или 360 хиляди лева, без да включваме начислените вече сериозни лихви. Преди малко повече от месец Иванов е провел разговор с Александър Томов, по време на който е декларирал желание да се откаже от 200 хиляди лева и да получи само 160 хиляди, при това на два транша.

 

Първоначално от клуба са се съгласили. До момента обаче от ЦСКА не са подписали отдавна подготвено то споразумение и не са извършили никакви плаща ния. Заради това случаят 8е че е отнесен към УЕфА, коя то ще разгледа целия дълг към бранителя, а не само 160-те хиляди лева, на кои то той се е съгласил устно но не са били оформени като официално споразумение.


Ръководството на червените в най-скоро време ще трябва да предприеме мерки за изчистване на това задължение. Предвид че крайният срок за лицензиране наближава, изглежда) твърде рисково случаят да се отлага във времето. ЦСКА обаче сякаш подценява] въпроса със сериозната дължима сума на Иван Иванов. Въпросните 160 хиляди лева, които бранителят се е съгласил да получи след направения от негова страна компромис, са и едно от най-големите задължения за изчистване преди 31 март.

 

Изпълнителният директор на червените Александър Тодоров призна наскоро, ЦСКА трябва да намери близо 1 милион лева, за да вземе лиценз за следващия сезон.
 

"Тема спорт" се свърза  с Иван Иванов, който потвърди, че има да взима пари: 

 

Да, мога да потвърдя, че има сума, която ми се дължи. Моята адвокатка движи нещата. Доколкото ми е заявила, случаят вече е в УЕфА. Още преди месец постигнахме споразумение, според което аз се отказвам от половината пари, които ЦСКА следва да ми плати във Връзка с трансфера в Алания, което, сами разбирате, е сериозен компромис. Тогава си стиснахме ръцете. Те бяха подготвили споразумение, което моята адвокатка разгледа внимателно. Тя прибави някои клаузи, които да защитят лично мен, да гарантират, че ще ми бъде платено. След като върнахме споразумението на ЦСКА, те отказваха или не искаха, не знам и аз по каква причина, но все още не са го подписали. Оттогава нямаме контакт с тях, коментира той. 

 

Официално: Наш талант с трансфер във Вердер

Той е смел, написаха от германския клуб за Смъркалев

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Фиорентина ще предложи нов договор на Димо Кръстев

Българинът ще остане в тима от Флоренция

Официално: Полският вицешампион ще задържи Симеон Петров за постоянно

Бранителят ще остане в Шльонск

Това е един от най-успешните сезони на гръцкия елит

С рекордна посещаемост и домакинство на два европейски финала

Кремонезе и Антов са на крачка от Серия А

Българският национал с цял мач при разгром с 4:1

Стоилов обяви дали гледа за играчи от България

Треньорът гони високи цели в елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки