Лудогорец ще пише евроистория във Вечния град

Разградчани излизат за големия мач с Лацио в 22:05 часа тази вечер

Лудогорец ще пише евроистория във Вечния град

Точно 65 дни след жребия за елиминациите в Лига Европа настъпи мигът Лудогорец да се изправи срещу Лацио. В сърцето на Рим шампионите ще отворят нова страница от евроисторията си. Разградчани изглеждат готови за голямото предизвикателство на "Олимпико", което може да ги прати на 1/8-финалите.

Преди големия тест Лудогорец е аутсайдер, според мнозина, но дали е такъв, ще разберем тази вечер. Момчетата на Стойчо Стоев притежават нужните аргументи, за да поднесат изненадата в столицата на Италия. На хартия целта за победа срещу носителя на Купата на Италия би изглеждала повече от налудничава. Няколко основни елемента обаче може да наклонят везните в полза на шампионите. Има предостатъчно предпоставки, които подсказват, че пълен успех за Лудогорец тази вечер не само не е изключен, но дори е много вероятен.

В последно време Лацио бележи сериозно игрово отстъпление. Доказателство за това е безобразното представяне на възпитаниците на Еди Рея в мача с Катания в неделя, загубен с 1:3. Поражение, дошло само няколко дни преди сблъсъка с Лудогорец. Малкото време пък едва ли позволи на треньора да направи кой знае какви корекции. Лацио игра много слабо и седмица по-рано в дербито с Рома, когато късметът му помогна да измъкне 0:0.

Занижената форма на небесносините е добра новина за Стойчо Стоев, чийто отбор вече навлиза в ритъм и показва, че е готов за голямото изпитание. В играта на Лудогорец има стабилност. В контролите се забеляза и шампионски манталитет и характер, което със сигурност ще е от полза на "Олимпико". Въпреки интригата в срещата стадионът ще остане почти празен. Това е поредният плюс в графата на разградчани, тъй като тифозите на Лацио са едни от най-харизматичните и можеха да нажежат значително атмосферата.

Лудогорец се намира и в изключителна серия от цели 6 поредни мача без поражение в Лига Европа (5 победи и 1 равенство). Тимът е допуснал само две попадения в турнира, което говори за стабилната работа в дефанзивен план. До момента четири от осемте победи през кампанията в Европа дойдоха при гостувания, с което бе пратено в историята постижението на ЦСКА от сезон 2005/06 в ШЛ и УЕФА (от три успеха). Цифрите потвърждават, че козовете в ръкава на Стойчо Стоев не са никак малко и Лудогорец има много сериозни шансове за успех.
Приходите, които може да реализира клубът при елиминиране на Лацио, пък възлизат на 700 000 лева. При евентуално достигане на 1/8-финалите постъпленията от участието в Европа през този сезон ще надхвърлят 6 милиона евро. В сумата обаче не влизат парите от продажба на билети, тв права и рекламодатели, които не са значителни, но все пак са си бонус.

Стойчо Стоев ще умува до последно около състава. Най- сериозна е дилемата му кой да е партньор на Моци. Вариантите са три - Мантила, Барт или Терзиев. С най-големи шансове е финландецът. Специалистът обаче се чуди дали да не рискува с включването на Барт, който е по-сработен с Моци. Другият пост, на който няма изяснен титуляр, е десният фланг. В борба за последното място сред единайсетте са Мишо Александров и Луму. Последният се представи силно срещу Нефтохимик (3:0), но заради липсата на опит и по- добрата работа в отбрана на българина то почти сигурно той ще е резерва.

Римските орли ще излязат със сериозно променен състав в сравнение с този от неделя в Сицилия. Треньорът Еди Рея ще смени и схемата от 4-2-3-1 на 3-4-3. От започналите при 1:3 срещу Катания се очаква само четирима да излязат и днес - Бериша, Раду и халфовете Лукас Билия и Лулич. Рея първоначално обяви сензационно млада атака с Андерсон (20 г.), Переа (20 г.) и Кейта (18), но вчера спецът си остави вратичка и намекна, че не е изключено да пусне един по-опитен играч в предни позиции. Вариантите са Кандрева да замени Андерсон или Мирослав Клозе да бъде предпочетен пред Переа.

Двубоят с римските орли е днес от 22:05 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки