Реал (Сосиедад) показа как се бие Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баските спечелиха заслужено с 3:1 и свалиха каталунците от върха, разликата до Реал е 3 точки

Реал (Сосиедад) показа как се бие Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона получи нагледна лекция как може да бъде надигран и загуби с 1:3 гостуването на Реал (Сосиедад) от 25-ия кръг на Примера дивисион. Баските играха много по-добре на „Аноета” и поведоха след авотогол на Алекс Сонг, но Меси бързо изравни. Две бързи попадения на Гризман и Сурутуса в началото на втората част поставиха на колене звездите на Тата Мартино и ги свалиха от върха в шампионата.

И през миналия сезон Барса падна изненадващо с 2:3 на „Аноета”, след като водеше с 2:0, но тази вечер не се стигна до такива драми, защото баските си заслужиха трите точки по категоричен начин.

След хубавия успех с 2:0 като гост на Манчестър Сити, каталунците приветстваха Неймар обратно сред титулярите, но почивка получиха Шави, Фабрегас, Дани Алвеш, Алексис и Масчерано. Реал Сосиедад пък имаше 7 победи от 11 мача у дома през сезона.

Още в началото Реал Сосиедад показа, че няма да се задоволи само да гледа как гостите си разиграват в типичния стил „тики-така”, а наложиха своя стил на игра с бързи разигравания и преса почти навсякъде.

Домакините пазеха Меси зорко и не му даваха да мръдне, а в 31-ата минута поведоха в резултата съвсем закономерно. Каналес центрира, Елостондо стреля с глава, получи се рикошет в Алекс Сонг и топката влетя в мрежата за 1:0. Попадението бе записано като автогол на сметката на Сонг.

Каталунците отвърнаха бързо и изравниха. Монтоя намери Меси, който насочи прецизно от дъгата пред пеналта и намери долния ъгъл за 1:1 само 5 минути след първия гол.

Вместо голът да даде импулс на „блаугранас”, той накара Сосиедад да заиграе още по-настървено и Вела изпусна на два пъти да върне аванса още преди почивката.

И след паузата домакините бяха по-добрият отбор. Гризман стреля неточно след центриране от корнер, а Гонзалес от чудесна позиция изпусна след пас на Каналес.

Баските обаче доминираха тотално и Вела пусна ниско за Антоан Гризман, а французинът се разписа, въпреки че Валдес успя да се намеси – 2:1 и 19-и гол за Гризман във всички турнири през сезона.

Барса отново опита да отговори светкавично, но вратарят Браво боксира с една ръка над гредата удар на Пике след корнер на Неймар.

Ударът, пречупил каталунците, дойде в 59-ата минута. Гризман този път даде отлична асистенция за Сурутуса зад защитата и последният технично пусна покрай Валдес за 3:1.

До края Барса нямаше идея как може да промени нещо, а Меси бе пазен от трима съперници всеки път, когато играеше с топката и така нямаше възможност да разкрие пълния си потенциал.

Прието задържа добре и подаде на Вела, а само гредата спаси гостите от четвърто попадение в тяхната врата.

Така Реал (С) направи огромна услуга на мадридските Реал и Атлетико. Реал е лидер с 63 точки, Барса и Атлетико имат по 60, но „дюшекчиите” са с мач по-малко.

Баските имат вече 43 точки на пето място и са само на една зад местния съперник Атлетик (Билбао) в битката за място в зона Шампионска лига.

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки