Сензациите в пресата: Парма иска Безяк, Мехелен идва за Славчев

ЦСКА с прекроена защита срещу Черноморец , Любо Пенев отива на Световното и още…

Сензациите в пресата: Парма иска Безяк, Мехелен идва за Славчев

Сензациите в пресата днес, неделя, 23.02.2014 година:

„Труд”: Любо Пенев отива на Световното
Любослав Пенев крои планове за световното в Бразилия. Националният селекционер чака жребия за евроквалификациите в Ница, след което ще направи геометрията за разузнаване на съперниците, включително на мондиала. По подобен начин Пенев разузна всичките ни съперници в световните квалификации, които участваха на Евро 2012. България кръстоса шпаги с три финалиста - Италия, Дания и Чехия. Акцията излезе успешна, след като нашите се представиха на ниво. Пенев замина за жребия в Ница (днес от 13 часа), придружен от вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Първият на футбола ни Борислав Михайлов тръгна по-рано заради ангажименти като член на изпълкома на УЕФА. В самолета от Мюнхен за Ница Лечков срещна стар познат - шведския вратар Томас Равели. Стражът отчая нашите в мача за третото място на САЩ '94 и не позволи на Христо Стоичков да стане едноличен голмайстор №1. В салона за бизнескласа пътува още един легендарен вратар - германецът Тони Шумахер. Среща между българската делегация и Димитър Бербатов най-вероятно няма да има. Новият нападател на "Монако" не е потърсил никого от групата ни на жребия. Бербатов се прави на обиден на Лечков, който си позволи да го критикува за слаби игри в националния. Пенев пък направи неуспешен опит да го върне в отбора преди 2 г. Така нападателят и легендите от САЩ '94 явно ще се разминат, макар да са само на двадесетина километра - от Ница до Монако.

"Тема Спорт": Мехелен идва за Симеон Славчев

Представител на Мехелен ще наблюдава домакинството на Литекс срещу Берое. Представителят на белгийския тима идва за халфа на ловчанлии Симеон Славчев. В момента клубът е на 12-о място в елита. През есента скаутите на Мехелен веднъж вече са гледали изявите на национала. Както е известно, през зимата интерес към него имаше от доста отбори, но ловчанлии отклониха всички предложения и задържаха таланта поне до лятото.

"Тема Спорт":  Парма иска Роман Безяк
Силното представяне на "Олимпико" в четвъртък засили сериозно интереса към нападателя на Лудогорец Роман Безяк. 25-годишният таран вкара единственото попадение във вратата на Лацио с удар от 25 метра. Страхотната му игра не остана незабелязна от италиански мениджъри, които са го препоръчали на Парма. "Дуковете" се намират на 6-о място в Серия "А" и се борят за влизане в Зона Европа. През зимата от Лудогорец отхвърлиха няколко оферти за Безяк. Както е известно, словенецът бе попаднал в ползерението на испанския Хетафе, английския Уест Бромич и още няколко клуба. Разградчани обаче сложиха цена от 5 млн. евро на нападателя, като отрязаха мереците на кандидат-купувачите. Бившият футболист на Целье се намира в изключително силна форма през този сезон. Той е отбелязал 11 гола в 18 мача в "А" група. За 12-те си срещи в евротурнирите пък има 5 попадения. Ефективността на Безяк в Лига Европа е забележителна, като той се разписва на всеки 66 минути. Това го прави по-ефективен от звездата на Манчестър Сити Серхио Агуеро, който в Шампионската лига бележи на 77 минути.

"Меридиан мач": Близнак тъжи за ново попълнение на ЦСКА
Близнакът на едно от последните попълнения на ЦСКА - Иван Маркович тъгува за брат си. Братът на "Сръбския Неймар" се казва Ваня и играе за полския Корона Киелце, а сега признава пред местните медии, че никога досега двамата не са се разделяли. Братята Маркович са юноши на Партизан, а след като напуснаха белградския гранд акостираха в Корона, но само Ваня остана в редиците на тима, а Иван бе освободен. "Не съм го виждал вече два месеца и ми липсва страшно много. За първи път в живота си се разделяме", коментира Ваня пред полските медии. Той обаче е бил предпочетен пред близнака си, като от Корона били категорични, че не могат да задържат и двамата братя в комплект. Иван така и не изигра нито един мач за мъжкия отбор на тима от Киелце през есента, а се подвизаваше в юношеския състав, който играе в трета дивизия. Там той реализира 6 гола в 15 мача.

"Меридиан мач": ЦСКА с прекроена защита срещу Черноморец
Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов ще прекрои защитата на отбора за предстоящото гостуване на Черноморец в Бургас. Причината е, че Джаксън Менди е наказан за натрупани картони и няма да е на разположение за двубоя. Така по всяка вероятност партньор в центъра на защитата на капитана Валентин Илиев ще бъде Апостол Попов. Това означава, че новото попълнение от Берое Здравко Илиев трябва да започне срещата като титуляр по десния фланг на отбраната. Друг вариант за тази позиция е Венцислав Василев. От другата страна вероятно ще бъде предпочетен опитният Жереми Фо-Поре пред подписалия договор вчера Бриан Ереро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки