1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Ливърпул остава в битката за титлата след драма със седем гола на „Анфийлд” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул остава в битката за титлата след драма със седем гола на „Анфийлд” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Даниел Стъридж и Джордан Хендерсон отбелязаха по две попадения за мърсисайдци

Ливърпул остава в битката за титлата след драма със седем гола на „Анфийлд” (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Ливърпул се задържа в битката за титлата във Висшата лига, след като победи с 4:3 Суонзи във страхотен двубой на „Анфийлд”. „Червените” на поведоха с 2:0 с ранни голове на Даниел Стъридж и Джордан Хендерсън, но Джонджо Шелви и Вилфред изравниха малко по-късно.

До края на полувремето Стъридж отново изведе домакините напред в резултата, но малко след подновяването на играта Бони отново се разписа, този път от дузпа. Крайното 4:3 оформи Хендерсън 15-ина минути преди края.

Още в третата минута домакините излязоха напред в резултата. Рахим Стърлинг изведе Даниел Стъридж в добра позиция и нападателят на Ливърпул отбеляза. В 20-ата минута Джордан Хендерсън направи 2:0 с прекрасен удар от границата на наказателното поле.



Само три минути по-късно Джондо Шелви намали преднината на мърсисайдци. Бившият играч на Ливърпул получи топката пред наказателното поле и без подготовка я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на Миньоле. Шелви прекара четири години на „Анфийлд” и отдаде почитта си към феновете на „червените” като не се зарадва на гола си. Полузащитникът бе награден с аплодисменти от митичния „Коп” за постъпката си.



Още три по-късно „лебедите” изравниха. Вилфред Бони засече центриране от фаул и с глава стреля. Топката рикошира в рамото на Шкъртел, заблуди Миньоле и влезе във вратата.

В 36-ата Даниел Стъридж отново даде аванс на домакините. След страхотно проведена атака на Ливърпул топката достигна до Суарес на левия фланг. Уругвайският нападател прати прекрасно центриране в наказателното поле на гостите, където Стъридж с глава отбеляза второто си попадение в срещата.



Само две минути след подновяването на играта обаче бе отсъдена дузпа в полза на Суонзи за нарушение на Шкъртел срещу Бони. Зад топката застана самият котдивоарски нападател, който не сбърка от бялата точка.



В 74-тата минута Ливърпул за трети поведе в резултата. Джерард намери Суарес с прекрасен диагонален пас. Уругваецът стреля, но ударът му бе блокиран от Уилямсън. Хендерсън засече рикоширалата топка, но този път Ворм спаси. Стражът на Суонзи не успя да улови кълбото, Хендерсън първи стигна до него и отблизо отбеляза втория си гол в срещата.



Това бе попадение №70 за „червените” в шампионата през този сезон, с което те стават най-резултатния отбор във Висшата лига, изпреварвайки Манчестър Сити, който има 69.

Ливърпул продължи да търси и пети гол, с който да сложи точка на спора. В последната минута от редовното време Стивън Джерард, за котото това бе мач №600 като титуляр за Ливърпул, изстреля страхотен снаряд от около 20 метра, но топката рикошира в левия страничен стълб зад Ворм.

След победата си Ливърпул запази четвъртата си позиция с актив от 56 точки, на четири зад лидера Челси.Суонзи остава 13-и с 28.

Сосиедад отнесе Валенсия и се измъкна от опасната зона (ВИДЕО)

Реал с 3:0 в „Ла Лига“

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата

Райо и Леганес взеха по точка

След равенство 1:1

Арсенал изравни Сити на върха с голове в 94-та и 99-та минута (ВИДЕО)

"Топчиите" стигнаха до успеха срещу Лестър в самия край