1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Радуканов клати лиценза на ЦСКА

Сензациите в пресата: Радуканов клати лиценза на ЦСКА

50 бона бонус за Гаджев, Лечков става началник на националите, Хубчев иска Домо в Берое, спонсор на ЦСКА се разкри

Сензациите в пресата: Радуканов клати лиценза на ЦСКА
Сензациите в родната преса в четвъртък, 27 февруари 2014 година:

Труд: Радуканов безкомпромисен, клати лиценза на ЦСКА

Милен Радуканов остана безкомпромисен към ЦСКА и отказа да разсрочи дълга на клуба. Треньорът на "Славия" има да получава 45 000 лева за тримесечната си работа през 2013 година. Те са наследени от старото ръководство на ЦСКА, но новото прие задълженията при прехвърлянето на акциите.

Радуканов е бил потърсен от управителния съвет на "червените" за компромисно решение и отлагане на плащането. Но е дал категоричен отговор, че няма да отстъпва. За работата си през 2013-а треньорът не е взел и стотинка. Радуканов се завръща на "Българска армия" в събота, където ще води "Славия" срещу ЦСКА.

Подобен ход се очаква и от бившия спортен директор Аспарух Никодимов, който чака 36 000 лева от ЦСКА. А "Локомотив" (Пд) вече си потърси 120 000 евро за трансфера на Пламен Крачунов от 2011 година. От "Лаута" твърдят, че още не са получили нищо за защитника, въпреки че е 2014-а.

В същото време Стойчо Младенов покани Красимир Безински да се върне на работа в клуба. Заедно с легендарния вратар Георги Велинов, един от най-сърцатите защитници в историята на ЦСКА, ще асистират при селекцията.

Френският защитник на ЦСКА Джаксън Менди подписа нов договор за 2 години. "Диамантът" на ЦСКА - нападателят Антон Карачанаков, също склони за нов контракт.

Преговорите са стигнали до стискане на ръцете, а подписът трябва да стане в четвъртък сутрин. Карачанаков лекува травма и вероятно ще пропусне домакинството срещу "Славия" в събота.

Тема спорт: 50 хиляди лева бонус за Гаджев

Националът Владимир Гаджев вече е уточнил всички параметри по но­вия си договор с Левски, разбра "Тема Спорт". Нас­тоящият  контракт  на полузащитника изтича през лятото. Гаджев има­ше възможността да под­пише предварително споразумение с чуждестранен клуб след 1 януари, но не го направи. Той държи да е лоялен с клуба и Левски да получи трансферна су­ма за правата му. Нацио­налът ще вземе и добър бонус при полагането на подпис под новото спора­зумение със сините. Той ще прибере 50 хиляди ле­ва.

В същото време Гад­жев не е извивал по ни­какъв начин ръцете на ръ­ководството за месечно­то си възнаграждение. И той няма да е най-скъпо платеният в синята съб­лекалня. Ще взима обаче колкото повечето чуж­денци в състава.

Ръководството на Левски води разговори за нов контракт и с Орлин Старокин. Ситуацията с универсалния футболист е идентична с тази на Гаджев - през лятото ста­ва свободен агент. Въз­можно е в следващите дни двете страни да стигнат до споразумение.

Неясна обаче остава съдбата на Даниел Димов. Той бе пратен при юноши­те след завръщането на отбора от лагер в Кипър. Причината - непристойно поведение. В понеделник обаче бе реабилитиран. Неговият договор също из­тича, но Димов бе поискал много голямо увеличение на заплатата. На този етап от „Герена" не са склонни да му го дадат.
 
Труд: Лечков – началник на националите
 
Йордан Пенков да отго­варя за националния от­бор се очаква да постано­ви като първо свое реше­ние новият изпълком на БФС. В четвъртък от 15 ч на столичната ул. „Иван Асен II" №26 управленско­то тяло ще има дебютна сбирка след конгреса на 14 февруари.

Екзекуторът на Герма­ния е човекът, посочил още през 2006-а Любо Пе­нев като най-подходящия за поста национален се­лекционер на България. В този период Пече настоя и за „пълна промяна" в тима със замяна на звездите ле­гионери с играчи от въ­трешното първенство, кои­то ще се раздават повече в мачовете. Така той си на­влече гнева на немалко фенове, но в крайна сметка се оказа прав. България не се класира за голямо пър­венство и при Пенев, но в квалификациите тимът върна доверието в нацио­налния и обра куп аплодис­менти.

Прогнозира се, че няма да има промяна сред за­местниците на президента Борислав Михайлов. Пър­ви вицепрезидент ще оста­не Лечков, останалите вицета ще са Михаил Каса­бов и Атанас Фурнаджиев.

Възможно е да няма ре­шение за поста национа­лен селекционер на мла­дежкия национален тим. Сондаж на „Труд" сред но­вия изпълком показва, че има изключително разнопосочни мнения относно спряганите трима за поста - Методи Деянов, Велис­лав Вуцов и Емил Велев.

7 дни спорт: Хубчев иска Домовчийски в Берое

Валери Домовчийски ще премине в Берое, ако ръководството на клуба има желание от лятото да прави отново отбор, който да се бори за трофей, предаде „7 дни спорт“.

Футболистът е желан от треньора Петър Хубчев, но привличането му ще придобие смисъл само ако „зелено-белите“ имат сериозни амбиции в новото първенство. Заради това и на треньора му предстои да избистри приоритетите пред клуба заедно с управата.
 
Меридиан мач: Спонсор на ЦСКА се разкри
 
Бизнесменът Юли­ян Димитров-Угото, който е кум на Сти­лиян Петров, не от­рече информацията, че е един от спонсо­рите на ЦСКА, които не търсят публич­ност. Той изгледа вче­рашната тренировка н  а отбора на Стойчо Младенов, част от която бе открита за медии и публика. Ди­митров обаче отказа да коментира слухо­вете, че е дал безвъз­мездно 400 000 ле­ва на клуба, с които да се покрият заплатите и най-належа­щите плаща­ния.

„По­мага­ме на клуба. Не же­лая да комен­тирам да­ли давам финансови средства на клуба или не. Не това е най-важното. Виждате, че ЦСКА беше в тежко състоя­ние, но се плащат заплати на играчи и служители. Почти всичко е изчистено към тях, единствено Александър Томов знае колко са дълго­вете. Дано се случат нещата и с новия ге­нерален спонсор", Виждате, че и Левски беше в тежко състоя­ние, но продадоха един-двама играчи и нещата се нормали­зираха", заяви биз­несменът.

Юлиян Димитров изгледа заниманието на ЦСКА в компа­нията на двама от приближените до Александър Томов хора. Това бяха из­пълнителният дирек­тор Александър Тодо­ров и Иво Котев, кой­то е член на Управителния съвет на клу­ба. 
Феновете на Локо Пд с нова атака към Крушарски!

Вижте какво написаха от фенклуба на "смърфовете"

Йовичевич: Всеки мач трябва да доказваме, че сме шампиони

Новият треньор на Лудогорец беше представен официално днес

Караманджуков: Славия Прага няма общо с назначаването на Йовичевич

Директорът на Лудогорец призна, че клубът е избирал от много имена за нов треньор

Национал на Бенин подписа с Ботев (Враца)

„Зелените“ с дълъг лагер в Разград

Окончателно: ЦСКА без трима срещу Черно море

Томаш определи групата за мача на „Тича“

Керкез размаха пръст на български талант

Вижте подробности

Локо (Пд) иска да забрави проблемите срещу Крумовград

Мачът е днес от 17:00 часа на „Лаута“

Тунчев залага на турчин и юноши на Левски срещу „сините“

Вижте подробности

ЦСКА приема Септември на „Васил Левски“

Вижте подробности