1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. БФС направи Сираков отговорник на първенствата и турнирите

БФС направи Сираков отговорник на първенствата и турнирите

Лечков oстава вице на Боби, Домусчиев, Ганчев, Митев и Гигов пък ще имат задачата да отговарят за Връзки на БФС с бизнеса, както и с държавната администрация

БФС направи Сираков отговорник на първенствата и турнирите
Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз ще настоява за по-сериозен ангажимент на държавата към футбола. Това бе една от основните теми, обсъждани на първото заседание на Изпълкома в новия му състав след проведения на 14.02.2014 г. VII Конгрес на БФС.

По предложение на президента Борислав Михайлов за Първи вицепрезидент, който са замества президента при негово отсъствие, отново бе избран Йордан Лечков. Освен това Лечков ще отговаря и за националните отбори. Вицепрезиденти остават също Атанас Фурнаджиев, който ще следи за финансовата дейност на федерацията, и Михаил Касабов, чийто ресор е международната дейност.

Наско Сираков ще отговаря за Комитета за първенствата и турнирите, Емил Костадинов – Детско-юношески футбол, Камен Костадинов - Правна дейност, Панайот Рейзи - Връзки с местната власт и Националното сдружение на общините, Венцеслав Стефанов - Връзки с Професионалната футболна лига и Румен Вълков - Връзки с АФЛ и аматьорските клубове и Петър Величков - Връзки със спонсори.

Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев, Марин Митев и Николай Гигов пък ще имат задачата да отговарят за Връзки на БФС с бизнеса, както и с държавната администрация.

"Държавата трябва да поеме много по-сериозен ангажимент към футбола, защото ако искаш да вземеш, трябва първо да дадеш. Във футбола има залагания, от които държавата прибира печалба, само при нас в "Лудогорец" цифрите, които плащаме за ДДС и други такси, не са никак малки, а така е и с останалите клубове. В същото време футболът е изключително ощетен, тъй като не е равнопоставен с много други спортове. Имаме нужда и от законодателни промени, за да се превърнем в европейска футболна държава", заяви Кирил Домусчиев и допълни ще неговата роля и на неговите колеги от Изпълкома със същия ресор ще бъде да подпомагат активно Борислав Михайлов при разговорите с държавната администрация в тези насоки.
ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена