Наполи взе своето в Италия и отстрани Суонзи (ВИДЕО)

"Сините" победиха с 3:1 "лебедите" и продължават към 1/8-финалите на Лига Европа

Наполи взе своето в Италия и отстрани Суонзи (ВИДЕО)
Отборът на Наполи победи с 3:1 тима на Суонзи в мач реванш от 1/16-финалите за Лига Европа. След 0:0 в Англия, "сините" взеха своето и с голове на Лоренцо Инсиние, Гонсало Игуаин и Гьокхан Инлер продължават напред към 1/8-финалите. Попадението за гостите отбеляза Джонатан де Гузман.

В 17-ата минута Инсиние даде аванс на домакините. Гонсало Игуаин с глава изведе италианеца в перфектна позиция сам срещу Ворм. Стражът на Суонзи излезе в опит да скъси дистанцията с противника, но Инсиние с прецизен прехвърлящ удар прати топката в мрежата.

Само 13 по-късно Суонзи се върна в мача. След добра атака на „лебедите” Вилфред Бони технично, с пета, изведе де Гузман в удобна позиция. Канадецът с холандски паспорт намери добре топката и с левия крак я прати в далечния ъгъл на Рейна.

В 67-ата минута Бони направи изключителен пропуск. След центриране на Ернандес Бони стреля с глава, но ударът му попадна точно в ръцете на Рейна.

В 78-ата минута Игуаин отново изведе Наполи напред. Аржентинският нападател се възползва от неразбирателство в отбраната на Суонзи и отново бе на точното място. След центриране на Мертенс Чико се опита да изчисти, но прати топката в гърба на Дейвис. Кълбото се оказа в Игуаин, който отблизо не сбърка.

Буквално в последната минута на двубоя Гьокхан Инлер отбеляза за крайното 3:1. Футболистите на гостите се бяха впрегнали в търсене на изравнителен гол, но домакините ги хванаха на добра контраатака. Марек Хамшик намери Инлер, който прецизно пусна топката покрай Ворм.

На 1/8-финалите тимът на Наполи ще се изправи срещу португалския гранд Порто, който тази вечер завърши 3:3 като гост на Айнтрахт (Франкфурт) и след 2:2 в първия двубой се класира за следващата фаза.
Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки