1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Кристиано Роналдо донесе точка на Реал в напеченото дерби с Атлетико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано Роналдо донесе точка на Реал в напеченото дерби с Атлетико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мадридското дерби завърши 2:2 след много скандали, красиви голове и претенции за неотсъдени дузпи

Кристиано Роналдо донесе точка на Реал в напеченото дерби с Атлетико (ВИДЕО+СНИМКИ)
Кристиано Роналдо измъкна Реал за 2:2 срещу Атлетико на „Висенте Калдерон” в голямото мадридско дерби от 26-ия кръг на Примера дивисион. Бензема изведе „кралете” в самото начало, но Коке и страхотен гол на Габи обърнаха мача преди Кристиано Роналдо да донесе точка на Реал в края.

Дербито бе изпълнено с нерви, остри сблъсъци и спорни моменти, като и двата отбора имаха претенции за неотсъдени дузпи.

В крайна сметка Реал остава лидер с 64 точки, а Атлетико е втори с 61. Барселона има възможност да измести „дюшекчиите” и да се доближи на точка от Реал при успех у дома срещу Алмерия тази вечер.

Карло Анчелоти остави Марсело и Карвахал на пейката, за да пусне Арбелоа и Коентрао по двата фланга на защитата. Обичайното трио Бейл, Бензема, Роналдо водеше атаката.

Давид Вия и Диего останаха резерви в тима на Диего Симеоне, който заложи на Диего Коща на върха на атаката и Коке, Арда Туран и Раул Гарсия зад него.

Дербито на „Висенте Калдерон” започна по перфектен начин за „кралете”, които през седмицата размазаха Шалке с 6:1 в Германия. Днес още в 3-ата минута „белия балет” изпълни късо един корнер и Ди Мария сервира на втора греда за напълно непокрития Бензема, който се разписа лесно за 1:0. Атлетико претендираше за засада, но такава сякаш нямаше.

В 10-ата минута Диего Коща проби и бе спрян от Серхио Рамос в наказателното поле. Съдията Карлос Делгадо не даде дузпа и след дълги протести на домакините вдигна жълт картон на Арда Туран.

Острите влизания и напрежението владееха мача и Марио Суарес се вряза в краката на Шаби Алонсо, а играта бе спряна, за да се окаже лекарска помощ на Пепе.

В 25-ата минута Куртоа предотврати втори гол. Модрич стигна пас на Бейл и центрира ниско, Роналдо изпревари Годин, но белгийският страж прецени добре ситуацията и изби топката в гредата.

Вместо това, Атлетико изравни след чудесна игра на Арда Туран. Турският национал задържа топката, завъртя се около оста си, с което увлече двама и пусна вляво за свободния Коке, който през тялото на Диего Лопес направи 1:1.

Напрегнатият характер на двубоя доведе и до много индивидуални сблъсъци. Пепе падна в наказателното поле след битка с Годин, стана меле и съдията показа жълти картони и на двамата.

Полувремето вървеше към своя край, но в добавеното време капитанът на „дюшекчиите” вкара фантастичен гол, който обърна мача. От пряк свободен удар Коке подаде късо за Габи, който с тупалка от 27-28 метра прониза горния ъгъл за 2:1, а Лопес нямаше шанс да спаси.

Втората част започна с чудесен пас на Раул Гарсия зад защитата, Диего Коща надигра Пепе, но сам срещу вратаря би в аут по диагонала.

После Коентрао спечели пряк свободен удар на границата на наказателното поле на Атлетико, Роналдо опита да стреля над стената, но Габи изби с протегната напред ръка. Реферът прецени, че той е предпазвал лицето си и не даде дузпа.

Бензема засече центриране отдясно от въздуха, но волето му мина много близо до дясната греда.

Диего Коща надбяга Арбелоа, двамата се държаха взаимно с ръце, но нападателят падна и вместо фаул или дузпа, съдията му вдигна жълт картон за симулация. Това решение изнерви дотолкова помощник-треньора Херман Баркос от щаба на Атлетико, че той нахлу на терена да се саморазправи с рефера, който с помощта на Диего Симеоне успя да укроти негодуващия.

Анчелоти пусна Иско и Карвахал и това раздвижи и освежи играта на гостите.

Карвахал центрира, Роналдо се извиси между двама, но с глава насочи точно до гредата, но от грешната страна.

Атлетико опита да задържи минималния аванс, но това се оказа грешна тактика. В 82-ата минута Карвахал проби до аутлинията и върна в наказателното поле, Бейл не успя да укроти, но Роналдо бе забавяне прати в мрежата за 2:2.

Иско пусна с петичка за Бензема, но бе отсъдена засада, а в края Фелипе Луис блокира Роналдо, който бе отлично изведен от Марсело и мадридското дерби завърши без победител.

 

Каляри най-накрая победи в Серия А след 3:2 над Парма (ВИДЕО)

Сардинци се отлепиха от дъното в Италия

Барселона се връща на Камп Ноу през януари

Новият стадион на Барселона ще е реновиран в началото на 2025 година

Резерва в Милан не иска да си тръгва

Лука Йович не намира много игрово време, но иска да се докаже

Фонсека призна, че Мората е под въпрос за Байер Леверкузен

Треньорът на Милан каза, че има петима капитани в състава

Капитанът на Лийдс Итън Ампаду с тежка контузия

Итън Ампаду ще е извън терените десет седмици

Индзаги не пожела да коментира задържаните фенове на Интер

Треньорът на Интер разкри двама титуляри за утрешния мач с Цървена звезда

Феновете на Милан и Интер уличени във връзка с мафията

Сериозни разкрития от прокурорът на Милано след днешните арести

Манчестър Юнайтед плаща огромна неустойка на Тен Хаг при уволнение

Манчестър Юнайтед ще трябва да плати компенсация от около 17.5 милиона паунда на мениджъра Ерик тен Хаг

Байерн сменя Нойер с Алисон?

Бразилският страж на Ливърпул може да поеме към Мюнхен през лятото