Румъния спря Меси, Агуеро и компания за 0:0 в Букурещ

Лео Меси повърна на терена, а съотборник на Бербатов и вратар на Манчестър Сити бяха с основна заслуга за двете нули

Румъния спря Меси, Агуеро и компания за 0:0 в Букурещ
И за двата отбора това бе първи мач след 19 ноември, когато Румъния окончателно загуби баража за класиране на Мондиала срещу Гърция, а Аржентина победи Босна и Херцеговина с 2:0. Двубоят между тези две страни бе първи след онзи трилър в САЩ ’94, когато Джика Хаджи и Илие Димитреску вдъхновиха румънците за успех с 3:2.

За Лионел Меси това беше 36-та различна държава срещу която играе с националния отбор. Той се беше разписвал срещу 19 от предишните 35 държави, но в Букурещ не успя.

„Гаучосите” започнаха по-добре и Меси бе близо до гол от пряк свободен удар, но след рикошет топката мина малко встрани, а от публиката на „Арена Национал” в Букурещ в очите на Меси бе насочен зелен лазер.

Меси изглежда имаше някакви здравословни проблеми и повърна на терена, но все пак продължи.

Ди Мария нахлу по фланга и пусна за Игуаин на втора греда, но вратарят Татарушану намали съвсем ъгъла и спаси удара на голаджията на Наполи.

Румъния показа зъби и в 21-ата минута Марика насочи добре с глава, но съотборникът на Димитър Бербатов в Монако Серхио Ромеро се разтегна и с пръсти изби над гредата.

13 минути по-късно Мател центрира отлично и крилото на Шутгарт Александру Максим стреля с глава от непосредствена близост и този път „Арена Национал” не можеше да повярва, че Ромеро отново спаси.

Две минути по-късно Максим все пак вкара след центриране отново на Мател, но този път съдиите леко необяснимо отмениха гола.

Агуеро развинти двама защитници и излезе сам срещу Татарушану, но стреля право в него преди почивката.

Веднага след подновяването на играта Агуеро заобиколи своя съотборник с Манчестър Сити Костел Пантилимон, който замени Татарушану на почивката, но този път Гардос изчисти удара на Кун към празната врата.

Меси заигра по-добре, а Алехандро Сабела пусна Лукас Билия и Родриго Паласио, като извади Агуеро.

20 минути преди края Меси отвлече вниманието на няколко защитници и пусна за Ди Мария вляво, той веднага центрира ниско за Паласио, но нападателят на Интер замота топката между краката си и стреля в аут.

Масчерано хвърли подаване зад защитата за Ди Мария, но крилото на Реал Мадрид сякаш остана изненадано от паса и стреля неточно.

В края и Пантилимон направи отлично спасяване. Меси пак мина няколко човека, прехвърлящият удар на Паласио бе отклонен и на втора греда Лавеци стреля много силно, но по някакъв начин вратарят на Сити успя да избие над гредата.

Румъния заслужи ремито с южноамриканците, които продължават подготовката си за Мондиала срещу Тринидад и Тобаго на 3 юни, а после играят и със Словения на 6 юни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки