Стойчо Младенов: Кризата е плюс за Левски

Притесняваме само единствено тази еуфория, която се създава около нас – че трябва да ги бием лесно, с резултат. Това е изключително измамно и подвеждащо

Стойчо Младенов: Кризата е плюс за Левски

Кризата в Левски ще има голямо влияние върху дербито, убеден е треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. Според него от една страна еуфорията за лесна победа на "червените" е измамна и подвеждаща, а от друга вечният съперник и пристиснат до стената и има голяма вероятност да реагира като ранен звяр.

Младенов даде интервю преди вечното дерби единствено за NEWS7 (?!).

- Остава последният мач от редовния сезон – вечното дерби с Левски. Доколко този двубой е толкова важен за отбора, за феновете?

- Срещите с Левски са най-важните. Има едно клише, че всички мачове са еднакво важни. Това дерби обаче имаме съвсем друго значение за имиджа, авторитета и настроението на клуба и на отбора.

- Антон Карачанаков е трайно контузен. Имате ли проблеми с други футболисти?

- Да, с травми са Жереми Фо-Поре и Стивън Сънди - Съни. Те не тренират в момента с отбора. Дали ще ги възстановим е Божа работа. Ще видим какво ще се случи до събота.

- ЦСКА спечели две победи от началото на пролетния дял. Доволен ли сте от представянето на тима или мислите, че има какво още да се желае като игра?

- Като гледам всички отбори в "А" група, с изключение на Лудогорец, има какво да подобряват в играта си. Ние не се различаваме. За нас по-важното е, че спечелихме шест точки в двата мача. Това ни дава самочувствие и увереност. Много е важно самочувствието на отбора и на отделните състезатели да бъде на високо ниво във всяка една среща. Това помага и по-бързо да се навлезе в нужната форма.

- Проблем ли е това, че ЦСКА трудно влиза в мачовете си. Прави впечатление, че през първото полувреме "червените" играят по-слабо...

- Да, по-тромави и по-тежки сме преди почивката, като движение, като мислене, като идея. Но и Славия се затвори много в последния мач, почти целият им отбор играеше зад линията на топката. Затрудниха изключително много нашата атака. Нямаше динамична игра от наша страна. Логичното в такива мачове все пак се случи - вкарахме гол и играта се отвори, стана по-привлекателна, с повече положения и така се стигна до 3:0. Надявам се така да е и срещу Левски, където очаквам изключително труден мач. Притесняваме само единствено тази еуфория, която се създава около нас – че трябва да ги бием лесно, с резултат. Това е изключително измамно и подвеждащо. Левски са притиснати до стената – и собственик, и ръководство, и футболисти, те ще бъдат като руснаците при Сталинград. Ще имаме много сериозен отпор, знам го.

- Притесняват ли ви външни фактори?

- Не ми се мисли за външни фактори. През годините те са оказвали голямо влияние. Надявам се този път да не е така.

- Кризата в лагера на съперника може ли да бъде плюс за Левски?

- При всички положения е плюс. Това е моментно състояние, в което те трябва да реагират. Всички това и очакват. Както Левски, така и ЦСКА, в трудни моменти реагират и то в положителна посока. Ние какво направихме – на практика бяхме фалирали, но успяхме да се изправим и след това да ги бием 3:0. Никой не очакваше това. Това е футболът, това е силата на големия отбор.

- Има много нови имена и в двата отбора. Очаквате ли по-различен мач от тези през есента?

- Новите имена малко или много забавят развитието и навлизането в нужния ритъм и форма на отборите. Надявам се в този мач с нашия отбор да се получи това, което аз искам. Трябва да изиграем дербито по начина, по който се подготвяме цяла седмица и да се поздравим с победа.

- Какво ще кажете на феновете на ЦСКА?

- Подкрепа и само подкрепа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки