1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Стойчо: "Армейският" дух съществува, много сладка победа

Стойчо: "Армейският" дух съществува, много сладка победа

"Ако ще се фаворизира някого или ще се ощетява някого, нека да се обсъжда смело", избухна срещу съдиите отново Младенов

Стойчо: "Армейският" дух съществува, много сладка победа
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отново избухна срещу съдиите, въпреки че отборът му постигна успех с 1:0 във вечното дерби. Борис Галчев получи втори жълт картон в средата на първата част, Станислав Ангелов също бе изгонен за втори жълт заради нарушение в наказателното поле, което даде възможност на Емил Гъргоров да отбележи победното попадение за "червените".

В края на двубоя бяха изгонени Ларсен Туре и Райс М'боли отново за втори жълти картони. След края на мач пък на Омар Косоко и на Владимир Гаджев им бяха вдигнати директни червени картони за спречкване в средата на терена.

"Тези мачове стават голям цирк вече. Стига с тая загриженост да спасяваме Левски. Туре беше за втори жълт още преди това да се случи /изритването на М'боли в края на двубоя, когато Туре бе изгонен/. Това изнерви мача до краен предел. Туре предизвикваше играчите ни през целия мач. Няма нужда от такова нещо. Ако ще се фаворизира някого или ще се ощетява някого, нека да се обсъжда смело. Няма нужда от напрежение."

"Изиграхме един много тактично грамотен мач. До 30-ата минута и двата отбора се надигравах, играеха атака-атака. След втория жълт /на Галчев/ се промени поведението. Дори и след втория червен, бях убеден, че ще победим - затова не направих промени. Само върнах Гъргоров малко по-назад и останахме открито да си атакуваме. След 60-ата, когато видях, че нещата стават почти невъзможни, промених коренно играта. Радвам се, че Тони Силва за трети път решава мача."

"Важна победа. Вече в поредица от мачове с Левски имаме положителен баланс. Така трябва да продължим. Не знам какво се промени за дербито, но мога да ви кажа какво се промени от първия полусезон - сега имаме скамейка. Виждате, че за трети пореден мач хората, които влизат, решават мача. Радвам се от това, което правят момчетата."



"Много сладка победа. С човек по-малко и по начина, по който играхме след втория червен картон - принудихме ги да правят това, в което сме най-добри - да центрират, а ние само да избиваме топката."

Младенов заяви, че е променил стратегията си към новите чужденци в отбора: "Преди в ЦСКА се случваше едно и също с чужденците. Ако не са успешни в първите мачове, започват да се нападат. Затова подходът ми вече е коренно различен. Първо да ги адаптираме, както трябва да се прави. давам ви пример и с Тодор Неделев /който все още не е дебютирал в Бундеслигата с фланелката на Майнц 05 - бел. ред./. Ще внимаваме с нашите чужденци. Ще им се дава време да се адаптират към живота в българския футбол и, когато са готови, ще влизат.

"Къде ще бъдем накрая - ще видим. Още от началото обявихме, че ще градим отбора на три етапа: първият /летният/ и вторият /зимният/ вече минаха и сега чакаме лятото, когато ще видим какво ни трябва, кого трябва да вземем, за да подобрим отбора."

Накрая Младенов отново подчерта, че не може да приеме втория червен картон за Галчев: "Двубой с такъв заряд да се разруши с подобно леко решение - не мога да си го обясня. Това, ако не е тенденция, кое е?"

"ЦСКА винаги играе за победа. Където и срещу когото играем, "армейският" дух съществува", добави Младенов.
Намериха треньор за „соколите“

Ето кой е той

Любо Пенев изригна срещу Крушарски!

"Не е сериозно да говориш едно, а фактите и истината да са съвсем различни", заяви той

Карагерен: Ще се радвам да съм национал

Играчът на ЦСКА 1948 беше награден за играч номер едно на 9-ия кръг в елита

Генчев: ЦСКА е продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе

"Към ЦСКА, срещу който съм играл, винаги съм се отнасял с уважение", заяви той

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"

Томаш отвърна на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не втори места

"Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение", заяви той