1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Здравков: Допуснахме ЦСКА да ни бие по най-елементарния начин

Здравков: Допуснахме ЦСКА да ни бие по най-елементарния начин

"Аз ще поема отговорността", каза още Сухия

Здравков: Допуснахме ЦСКА да ни бие по най-елементарния начин
Старши треньорът на Левски Антони Здравков заяви, че отборът му е допуснал "ЦСКА да победи по най-елементарния начин". "Червените" спечелиха вечното дерби с 1:0 с гол на Емил Гъргоров от дузпа. Сухия каза, че все още не знае какво ще е бъдещето му на "Герена", но пое отговорността за загубата.

"Проблемите не дойдоха, когато бяхме с човек повече, а в ситуациите, в които оставахме очи в очи с техния вратар и не вкарвахме. Не едно и две положения имахме през първото полувреме и ги пропуснахме. Допуснахме ЦСКА да ни бие по най-елементарния начин - с дузпа."

"Грешката /на Станислав Ангелов при дузпата/ не мога да я коментирам. Той беше най-опитният ни играч на терена днес. Една грешна преценка доведе и до грешка след това."

"След това веднага реагирахме. Според мен като игра доминирахме и през първото, и през второто полувреме. Обясняваше се топката да се разиграва, да се изкарва на крилата и от там евентуално да се центрира, а не който откъде я хване. Тез центрирания са лесни за защитниците на всеки отбор, не само на ЦСКА."

"Футболистите показаха, че, когато има трудности в отбора, успяват да ги преодолеят. Показахме нужния характер за победа, но не може да се изпускат толкова много положения."



За бъдещето си Сухия бе лаконичен: "Ръководството ще реши. Ако Георги Иванов дойде на "Герена", то той ще реши. Не е проблем кой ще поеме отговорността - аз ще я поема. Знам къде съм си сложил главата."

"Ако продължаваме да играем по този начин и вкарваме голове, светлина /в тунела/ има. Нещо, което трябва да се промени, е концентрацията по време на пълните 90 минути. За 15-20 минути ги завладя емоцията."

За проблемите в нападението: "И Валери, и Маркиев имат много опит. Дали единият ще играе, дали другият - и двамата има качества да водят атаката. Смятам, че Валери беше полезен с изключение, че пропусна, когато имаше възможности."

За острата реакция на Стойчо Младенов към съдиите, Здравков отговори: "Не знам какво визира колегата. Вторият жълт на Галчев си беше съвсем закономерен. Не видях нито да е ощетил ЦСКА, нито нас. Това е видял, това е свирил. Не сме ние хората, които трябва да го коментираме."

За предстоящите двубои на Левски: "Картоните не са малко, както и хората с проблеми и контузии. Ще липсват няколко човека, но ще разчитаме на здравото и ненаказаното. Не се работи лесно в такава обстановка. Настроението не е много високо, минорно е. Надява се, че днес-утре футболистите да превъзмогнат болката от загубата и в сряда /срещу Ботев (Пд) за Купата/ да покажат добра игра."
Намериха треньор за „соколите“

Ето кой е той

Любо Пенев изригна срещу Крушарски!

"Не е сериозно да говориш едно, а фактите и истината да са съвсем различни", заяви той

Карагерен: Ще се радвам да съм национал

Играчът на ЦСКА 1948 беше награден за играч номер едно на 9-ия кръг в елита

Генчев: ЦСКА е продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе

"Към ЦСКА, срещу който съм играл, винаги съм се отнасял с уважение", заяви той

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"

Томаш отвърна на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не втори места

"Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение", заяви той