Ранен гол на Бранеков даде крехък аванс на Локо (Сф) срещу "акулите" за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Столичните "железничари" победиха с 1:0 гостуващия Черноморец в първи 1/4-финал от турнира

Ранен гол на Бранеков даде крехък аванс на Локо (Сф) срещу "акулите" за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Локомотив (София) взе минимален аванс в първия 1/4-финален двубой срещу Черноморец.

Тимът на Стефан Генов победи "акулите" с 1:0, като двата отбора си разделиха по едно полувреме на стадиона в "Надежда".

Единственото попадение отбеляза Александър Бранеков още в петата минута.

"Червено-черните" поведоха още в петата минута. Румен Трифонов центрира от ъглов удар, Александър Бранеков се измъкна на първа греда и с прецизен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата на Живкович.



Малко по-късно Димитър Илиев нацели гредата. След центриране на Трифонов от ъглов удар, Димитър Илиев стреля с глава, топката рикошира в земята, след което срещна напречната греда. Кълбото отскочи, след което отново кацна на горната греда, след което излезе в аут.

В 29-ата минута домакините удариха втора греда. След центриране на Раул Ранджелович засече топката с глава, но ударът му срещна десния страничен стълб на Живкович.







Гостите също имаха своите възможности за гол през първата част, като Фонсека пропусна най-чистото.

Вторите 45 минути бяха доста по-скучни. "Акулите" бяха много по-активни през втората част, като на няколко пъти можеха да стигнат до изключително важен гол на чужд терен, но страхотните прояви на Божидар Митрев и един невероятен пропуск на Милен Гамаков резултатът остана 1:0 в полза на столичните "железничари".





Бургазлии се активизираха в последните 15 минути и при малко по-голяма точност можеха да си тръгнат с равенство от "Надежда". В рамките на само две минути Митрев спаси две опасни положения пред вратата си. Първо - стражът на Локомотив отрази опит на Чико за прехвърлят удар, след което се справи и с удар с глава на Бранимир Костадинов.







Най-големият пропуск бе дело на Милен Гамаков пет минути преди края на срещата. След центриране на Чико отдясно, Симеон Райков овладя на гърди и от воле стреля. Гамаков се опита да засече топката, но от три метра просто спря топката и я подари на Митрев.

Така тимът на Стефан Генов взе минимален аванс преди реванша в Бургас, който ще се играе на 19 март /сряда/.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки