1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Данчо Лазаров: Абонданца искаше да работи само с италианци

Данчо Лазаров: Абонданца искаше да работи само с италианци

В щаба на Кузюткин ще има единствено българи, категоричен е шефът на волейбола

Данчо Лазаров: Абонданца искаше да работи само с италианци

Пътищата на Марчело Абонданца и родната федерация по волейбол се разделиха миналия месец. Една от официалните причини, изтъкнати за това, бе, че италианецът е поискал да има само свои сънародници в щаба си - или по-точно петима. Бившият вече селекционер на националките ни обаче опроверга това в интервю преди седмица, когато каза, че е имал претенции само за трима.

"Според президента на федерацията Данчо Лазаров обаче това не е вярно. Той беше доста настойчив и искаше да работи само с италианци. Неговите ангажименти са твърде сериозни по отношение на клубния му отбор. Той би искал да продължи там, има 2-годишен договор. Това нас до известна степен не ни устройва. Очевидно, за да си готви своя отбор, той ще трябва да прави компромиси с нашия тим, като имаме предвид, че в края на октомври завършва световното първенство", каза шефът на централата пред Нюз7.

В същото време Лазаров е категоричен, че с 67-годишния Владимир Кузюткин ще работят само българи. "Вече разговаряме, подготвяме. Това щебъдат само български треньори. Надявам се да му осигурим добри, подходящи помощници, за да може да работи и с нашия отбор", каза още инженерът. Според информациите едно от имената, които влизат в новия щаб на руснака, е Нели Маринова-Нешич.

Освен това Кузюткин ще разчита на извадените от състава Ева Янева, Диана Ненова и Мария Филипова. Те ще се завърнат в тима за световното първенство в Италия, където България ще се изправиция, Камерун и отбор от Северна и Централна Америка. Руснакът трябва да пристигне в София във вторник, за да обсъди както помощниците си, така и състава с федерацията.