Столична 3х3 лига гостува на НСА

Студентски град в София досега не е бил домакин на подобен род турнири и организаторите се надяват на засилен интерес този уикенд

Столична 3х3 лига гостува на НСА
В неделния следобед на 16 март от 16:00ч. в баскетболната зала на НСА „Васил Левски“ ще се проведе поредният турнир от надпреварата на Столична 3х3 лига. С наближаването на пролетта и очакваното хубаво време, което ще позволи на състезанията да продължат точно там където им е мястото – под открито небе, 3х3 ентусиастите бързат да обиколят повече от столичните зали и да зарадват възможно най-много фенове на играта на един кош. Студентски град в София досега не е бил домакин на подобен род турнири и организаторите се надяват на засилен интерес този уикенд. Досега на онлайн платформата3x3planet има записани 9 отбора, като регистрацията остава отворена до самото начало на турнира.
 
Отново за доброто настроение на баскетболисти и зрители ще се грижи DJ Special A, който следящите Столичната 3х3 Лига вече познават много добре и очакват с нетърпения новия му микс от размазващ хип-хоп. Конкурсът за лого също продължава с пълна сила – след гласуването на турнира миналата седмица предложенията бяха сведени до 7.

След турнира, проведен на 8 март в класирането на лигата вече има изявени фаворити. Отборите на Nike и София отново се срещнаха на финал и решиха спора с продължение, в кото късмета бе на страната на първите. Тимовете на Atletic Gym иМешетата им дишат във врата и са готови да се намесят в битката за първото място на всеки един турнир. Предлагаме ви и пълно класиране на всички участвали досега отбори. До края на месеца ще има турнири всеки уикенд, а организаторите стискат палци времето да позволи провеждането на турнири на открито още през април.
 
В неделя участниците са добре дошли поне половин час по-рано, за да може да се регистрират и загреят навреме за първите срещи. Условията за участие са отборите да са съставени от до четирима играча, възрастовата група е за мъже над 18 години, а таксата за участие – 30лв. на тим.
 
Турнирите на Столична 3х3 лига се играят по официалните правила на ФИБА за 3х3 баскетбол и са одобрени от международната федерация. Всички играчи трупат точки за световната ранглиста, а най-добрите отбори ще получат право да се състезават в турнири от по-висок ранг и дори да спечелят промоция на международни турнири през лятото.
 
За да участвате, всеки играч от вашия отбор трябва да си направи лична регистрация на световния 3х3 портал www.3x3planet.com. От там можете да следите не само прогреса си в световната ранглиста, но и да получавате информация за всички турнири, които се провеждат в България и целия свят. След регистрацията лесно може да намерите турнира, който ви интересува и да се запишете за него онлайн, добавяйки приятелите си от списъка на всички играчи в страната.

Турнирите на Столична 3х3 лига засега имат ограничение от до 16 отбора за всяко отделно събитие, като при явяване на повече желаещи, приоритет ще се дава на записалите се предварително в интернет. Записване, разбира се, ще се извършва и на място, при условие, че бройката остане незапълнена преди началото на съответния турнир.
 

Всеки играч има право да участва в избран от него брой турнири и дори в състава на различни отбори. Всяко събитие е само за себе си и няма ограничения в колко надпревари ще участва всеки. Това зависи само от физическите възможности, амбицията и желанието на всеки баскетболист.

Случи се: ЛА Лейкърс избра сина на ЛеБрон Джеймс в Драфт 2024

Брони Джеймс беше избран под номер 55 от "езерняците"

ИЗВЪНРЕДНО: Везенков отива в Торонто?

Раптърс са изпратили ръководител, за да приключи сделката

Генералният мениджър на Кингс за Везенков: Надяваме се да ни помага за победи

Монти Макнеър коментира слуховете около родния баскетболист

Селтикс изгубиха една от звездите си за половин година

Кристапс Порзинги е разкъсал връзки в глезена

Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

OФИЦИАЛНО: Лос Анджелис Лейкърс обяви новия си треньор

Джей Джей Редик поема "езерняците"

Дончич вече е в лагера на Словения

Звездата на Далас Маверикс се присъедини към съотборниците си

Везенков: Първият ми сезон в НБА беше луд

Пътуваш от хотел на хотел, а докладите следват един след друг

Панатинайкос с мегаоферта за Везенков, той мисли за НБА

Попариха всички европейски отбори за българина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки