1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Сити пребори Хъл, въпреки че игра 80 минути с човек по-малко (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сити пребори Хъл, въпреки че игра 80 минути с човек по-малко (ВИДЕО+СНИМКИ)

Венсан Компани бе изгонен още в 10-ата минута, Един Джеко бележи след повече от 600 минути суша

Сити пребори Хъл, въпреки че игра 80 минути с човек по-малко (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Манчестър Сити победи Хъл Сити с 2:0 като гост в мач 30-ия кръг в английската Висша лига. "Гражданите" успяха да стигнат до успеха, въпреки че играха повече от 80 минути с човек по-малко, след като Венсант Компани бе изгонен 10 минути след първия съдийски сигнал.

Въпреки че остана с 10 човека, Сити контролираше играта на терена през по-голямата част. Давид Силва откри резултата в 14-ата минута, а Един Джеко оформи крайното 2:0 в самия край на двубоя. Това бе първия гол за босненеца след повече от 600 минути суша.

Двубоят започна кошмарно за "гражданите". Още в 10-ата минута Венсан Компани получи директен червен картон и остави отбора си с човек по-малко за оставащите повече от 80 минути. Капитанът на Сити допусна Никица Йелавич да му открадне топката, след което извърши и нарушение срещу него. Нападателят на Хъл излизаше сам срещу Джо Харт, а Компани бе последен в отбраната, за което заслужено бе изгонен.



Пелегрини обаче не бързаше със смените и само четири минути по-късно Давид Силва изведе гостите напред в резултата. Яя пусна топката към испанеца, който умело си отвори пространство за стрелба и от около 20 метра с левия крак остави Макгрегър.

В 31-вата минута Сабалета стреля изключително силно от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда. Малко по-късно Хъл върна едно попадение, което обаче бе отменено поради засада. В края на полувремето Ливърмор пробва шанса си отдалече, но ударът му не намери очертанията на вратата.



През втората част Хъл стигна до някои удобни възможности за гол, но така и не успя да отбележи. В 69-ата минута Джордж Бойд се опита да си изпрости дузпа, но Лий Мейсън не се хвана и не показа бялата точка. Джо Харт реагира много остро на симулацията и бутна Бойд с рамо, след което посегна и с глава към него. Реферът показа жълт картон на стража на "гражданите", но не декорира симулацията на Бойд.



В 72-рата минута Фернандиньо пропусна да удвои преднината на гостите. Силва пробва удар към вратата на Хъл, който бе блокиран. Топката попадна в бразилеца, който останал сам срещу Макгрегър, не намери очертаняита на вратата.



Един Джеко донесе гола на успокоението за "гражданите". Босненецът не се бе разписвал от повече от 600 минути във всички състезания за Сити и най-накрая прекрати головата си суша. След прекрасна асистенция на Давид Силва, Джеко без да укротява топката за втори път матира Макгрегър.

След победата Сити се върна на втората позиция с 60 точки, на шест зад лидера Челси, като има и два мача по-малко от "сините" от Лондон. Хъл остава 13-и, с 30 точки.

Флик: Хубаво е да си треньор на Барселона

Специалистът се наслаждава на първите си месеци в Каталуния

Алонсо преди Байерн: Готови сме за "пълна газ"

Треньорът на Леверкузен е обнадежден преди дербито

Слот каза от какво е разочарован

Мениджърът на Ливърпул съжалява за загубата от Нотингам Форест

Милан отказа 80 милиона за Майк Менян

Челси са поискали да купят французина през лятото, но росонерите са били категорични

Компани: Байерн Мюнхен винаги е фаворит

Той говори преди дербито с Байер Леверкузен в Бундеслигата

Сърбия и Албания с обща кандидатура за Евро U21 2027

Белгия и Турция също са сред страните, които искат домакинството

Ръководството на Ман Юнайтед работи по план "150"

Голямата цел на "червените дяволи" е да се спечели титлата във Висшата лига през 2028г.

Удар за Рома: Дибала пак се контузи

Аржентинецът е усетил болка по време на мача с Атлетик Билбао

Родри ще се оперира в сряда

Испанският халф почти сигурно пропуска остатъка от сезона