Астън Вила удари звучен шамар по шампионските амбиции на Челси (ВИДЕО)

Бирмингамци надвиха отбора на Жозе Моуриньо с 1:0, Специалния и двама играчи на Челси бяха изгонени

Астън Вила удари звучен шамар по шампионските амбиции на Челси (ВИДЕО)
Астън Вила спря серията от 14 поредни мача на Челси без загуба във Висшата лига. В 30-ия кръг бирмингамци победиха с 1:0 на своя „Вила парк” с късен красив гол с пета на Фабиан Делф, а Челси доигра в края с 9 души, защото Вилиян беше изгонен с втори жълт картон в средата на втората част, а в добавеното време Рамиреш бе  пратен под душовете с диркетен червен картон.

Кошмарната вечер за Жозе Моуриньо бе допълнена, когато и той бе изгонен за протести при червения картон на Рамиреш.

Успехът е първи за Вила срещу Челси на домашен терен от 2009 година, а отборът на Пол Ламбърт за сефте от август 2011-а спечели два пъти поред у дома в шампионата.

Загубата е много неприятна за Челси в битката за титлата. Лондочани остава лидер с 66 точки, но Сити вече е само на 6 зад тях с цели 3 мача по-малко. Така ако спечелят отложените си срещи, „гражданите” ще вземат аванс от 3 точки на върха. Към момента Ливърпул е трети с 59 точки и утре ще иска да се доближи на само 4 от Челси, ако надвие Манчестър Юнайтед.

Челси контролираше играта в началото. Вилиян стреля от грешната страна на гредата в 12-ата минута, а Торес изпревари Влаар след пас на Аспиликуета, но имаше засада.

Оскар също показа неточен мерник, а пред Чех домакините създадоха шанс от нищото за Бентеке, но и неговият удар небеше в очертанията.

Най-спорното положение в мача дойде в 41-ата минута. Тери се размина с центриране на Вилиян, но се получи меле, Матич пое на гърди и раазстреля Брад Гузан. Сърбинът почна да се радва на гола си, но съдията Крис Фой отмени попадението за игра с ръка на сръбския халф.

Втората част започна със спасяване на Гузан при шут на Оскар, който се завъртя добре.

Бакуна отлично намери Бентеке на границата на наказателното поле, но белгиецът изпрати леко встрани в аут.

Моуриньо замени Торес и Оскар с Шюрле и Ба, имайки едно на ум за реванша с Галатасарай в Шампионска лига през седмицата, но това му изигра лоша шега.

Само минута след смените Вилиян получи спорен втори жълт картон за удар срещу Делф и въпреки бурното недоволство на Моуриньо на тъча, гостите останаха с 10 души.

Челси се върна назад и започна да играе с дълги топки напред за Демба Ба, докато Вила постепенно се настани в половината на лондочани.

Делф надигра Кейхил един на един, но ударът му беше ужасен. Еден Азар изпълни ниско и силно от пряк свободен удар, но и този път извън очертанията.

8 минути преди края на редовното време Вила взе трите точки със страхотен гол. Фабиан Делф извади за Олбрайтън на фланга, той центрира ниско и Делф със страхотно докосване с пета матира Петър Чех за 1:0.

В края Делф и Бентеке изпуснаха да удвоят аванса, а в 4-ата минута на добвеното време Рамиреш получи втори жълт картон и Челси остана с 9 души.

Специалния побесня и влезе в пререкания с цялата съдийска бригада, а Крис Фой изгони и него, което ще донесе наказание на португалеца в следващи мачове.

Така Челси загуби и остана лидер с 6 точки пред Манчестър Сити, който има 3 мача по-малко. Астън Вила е 10-ти с 34 и вече е много близо до спасението.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки