1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Джони Велинов: Децата вече се връщат в школата на ЦСКА

Джони Велинов: Децата вече се връщат в школата на ЦСКА

"Вярвам на ръко­водството, че до края на април ще имаме добра ма­териална база и по-голяма финансова стабилност"

Джони Велинов: Децата вече се връщат в школата на ЦСКА
Легендарният вратар Ге­орги Велинов бе гост в "Студио Дерби". Джони си спомни за детронирането на Ливърпул за КЕШ преди точно 32 години.

"Беше голяма битка, има­ше много сняг, постигнахме историческа победа над то­зи велик съперник. Вторият гол на Стойчо Младенов отприщи невероятна ра­дост. За онзи мач не ни интересуваха парите. Имахме подарък по един цветен те­левизор от министъра. Тогава това беше лукс. Това е, което ни остана, а и радо­стта на цяла България. Бях­ме голям колектив, играехме с душа и сърце. Излизах­ме без страх на терена и знаехме, че можем да побе­дим всеки", спомни си Вели­нов.

"Нещата в школата на ЦСКА са добре. Вече имаме голям терен. От нас избяга­ха впоследните години мно­го деца заради липсата на условия, но сега забелязвам, че се завръщат. Обнадежден съм, че нещата в ЦСКА се оправят. Вярвам на ръко­водството, че до края на април ще имаме добра ма­териална база и по-голяма финансова стабилност. Налице е добра организация в клуба. ЦСКА продължава да има вратарска школа. Иван Караджов, който сега е в Берое, е наш кадър. В акаде­мията имаме талантливи вратари", каза още Георги Велинов.