1. Novsport
  2. Зимни спортове
  3. Катрин Маноилова в спор за титла с 15 състезателки по шорттрек

Катрин Маноилова в спор за титла с 15 състезателки по шорттрек

Една от съперничките бронзова медалистка от младежка Олимпиада

Катрин Маноилова в спор за титла с 15 състезателки по шорттрек

Най-добрата ни състезателка в шорттрека в момента Катрин Маноилова ще спори с още 15 свои конкурентки за титлата на неофициалното европейско първенство за юноши и девойки – финал на Европейската купа, в Зимния дворец в София (21-23 март) във възрастовата група до 16 г. Една от най-сериозните й съпернички за отличията у нас ще е бронзовата медалистка от Първата зимна младежка олимпиада в Инсбрук (Ав) преди две години Никол Мартинели (Ит).

Само преди няколко дни 15-годишната софианка се нареди 8-а на 500 м на световното първенство за юноши и девойки в Ерзурум (Тур). По-рано през сезона Маноилова се размина на 2 места от квота за олимпиадата в Сочи, въпреки че дебютира на състезания от Световната купа за мъже и жени именно на квалификациите. Над 120 от най-добрите състезатели в Европа за различните възрастови групи при подрастващите ще пристигнат в България за неофициалното европейско първенство за юноши и девойки.

Освен Маноилова България ще има още двама представители, но при момчетата – Клаудио Насри и Даниел Застругов. За квоти за европейския финал в София се бориха над 600 състезатели в двете вериги европейски купи за юноши и девойки – “Данубия къп” (за Източна Европа) и “ЕВО къп” (за Западна Европа). Само най-добрите 8 състезатели в крайното класиране на всяка възрастова група от двете вериги взеха визи за София, като у нас ще се състезават Топ 16 на кънкьорите в Европа във всяка от 8-те категории.