Реал (Мадрид) вкара само три на Шалке този път (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Кралския клуб" се класира на 1/4-финалите в ШЛ след общ резултат 9:2

Реал (Мадрид) вкара само три на Шалке този път (СНИМКИ+ВИДЕО)
Реал (Мадрид) се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като постигна нова победа над Шалке 04. На "Сантяго Бернабеу" тимът на Карло Анчелоти спечели с 3:1 и след успеха с 6:1 в Германия Реал продължава напред с общ резултат от 9:2.

Кристиано Роналдо откри резултата в 21-вата минута, Тим Хоогланд изравни 10 по-късно, но Реал реши двубоя с две нови попадения през втората част. В рамките на две минути (74' и 75') Роналдо и Мората направиха 3:1 и осигуриха успеха за домакините.

Двубоят започна зле за Реал, като още в третата минута Хесе се контузи и трябваше да бъде заменен. На неговото място се появи Гарет Бейл, който само 13 минути след като се появи на терена достави асистенция за Кристиано Ронало, който откри резултата.



Това бе седмият мач подред в Шампионската лига, в който португалецът се разписва, като само Рууд ван Нистелрой има повече поредни попадения (9) и общо 12-ият му в надпреварата. Това бе и 50-ия гол за Роналдо през сезона във всички състезания, като броим и тези за националния отбор Портуалия. Също така с този гол Реал продължава серията си от 33 поредни двубоя в ШЛ, в които неизменно отбелязва поне по едно попадение.



В 31-вата минута Тим Хоогланд изравни с удар отдалече. След самостоятелен рейд бранителят реши да стреля, топката рикошира в крака на Серхио Рамос и остави Касияс безпомощен. Малко преди края на полувремето Хунтелаар имаше възможност и да изведе Шалке напред, но ударът му мина покрай страничната греда.



През втората част отново основната опасност за вратата на Феерман отново се казваше Кристиано Роналдо. Само седем минути след подновяването на играта португалецът нанесе удар с глава, който бе спасен.

Реал нанесе своя удар в рамките на само две минути. В 74-тата Роналдо удвои преднината на домакините след прекрасен самостоятелен рейд. Португалецът се справи с двама играчи на гостите, след което заби топката в близкия ъгъл на Феерман.



Само минута по-късно Мората направи резултата 3:1. След бърза атака на "кралския клуб", Мората стреля, но ударът му беше отразен. Топката попадна в Кристиано Роналдо, който не пропусна възможността за изстрел, но шутът му срещна напречната греда. В крайна сметка кълбото се озова в Гарет Бейл, който отново намери Мората и младият нападател този път не пропусна.



В 82-рата минута Роналдо имаше нова възможност да оформи хеттрика си, но отново гредата спря португалеца.  

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки