Мъри си тръгва vs. Мъри остава

Левски залага на затворена игра и контри в Коматево

Мъри си тръгва vs. Мъри остава

Когато в един мач преплетени много интереси и последващи събития, значи става дума за необикновен мач. Няма как днешният реванш за купата между Ботев Пловдив и Левски да е просто една игра. След днешната битка ще се говори много за морал. Тази думичка все повече отсъства, когато говорим за български футбол. Мачът, пречупен през призмата на Станимир .Стоилов, е сложен. Ако неговият настоящ тим отстрани Левски, той може да си тръгне спокойно от Ботев, както се казва - с гордо вдигната глава. Но пък може и да не си тръгне.


Според повечето прогнози той трябва да се върне на "Герена" след края на този сезон. Но това са догадки. Малък е процентът на тези, които мислят, че Стоилов може да бъде разубеден да напусне и всичко от последните дни е просто блъф с цел провокация на всички замесени фактори. Но пък понякога малкият процент излиза печеливш. Дали пък да не заложим на големия коефициент за "Мъри остава"?


Понякога такива случки провокират рестарт на проекта. Видно е, че спортно-технически нещата в Ботев не вървят както трябва. Но в клуба са наясно, че тяхната работа не е "на всяка цена въпреки всичко" и отбор не се прави за няколко месеца, ако ще и селекцията да не е за един, а за десетки милиони eBpq. Манчестър Сити е достатъчен пример. Логиката сочи, че не е разумно треньор, който е написал оставката си, да води отбора, че даже и в напечен мач. Стоилов деликатно обясни, че има решение и ще го каже днес. И всички решиха, че това решение е раздяла. Това обаче бе в неделя, а във футбола два-три дни понякога са достатъчно голям период, в който трезво мислещите хора се освобождават от емоциите си и променят посоката към песента "Оставаме".


Някак си едно такова е объркващо днешното дерби в Пловдив. Мъри си тръгва срещу Мъри остава. Мачът може да излезе със знак 2 и това няма да е изненада. И като че ли по-интересно е какво ще се случи след мача, отколкото на терена. А все пак публиката ще иска зрелище. В което ще има много тактика и надлъгване.


Мъри ще направи три корекции в състава спрямо този, който игра в дербито с Локо Пд. На пейката се очаква да останат Сивард Спрокел, Мариян Огнянов и Ромарио. Първият се представи много слабо и бе с основна вина за гола на Здравко Лазаров. Другите  двама пък се лутаха по терена и не успяха да създадат особени проблеми на черно-белите, заради което логично бяха заменени. Почти сигурно в центъра на защитата вместо бившия футболист на ЦСКА като партньор на Лукин ще действа Бенга. В средата на терена Огнянов ще отстъпи мястото си на Иршак, докато вместо Ро-марио ще влезе Куртеан. Рокадите ще доведат до доста размествания. Така в ролята на дефанзивни халфове ще са Иршак и Сър-мов, а действалият на тази позиция срещу Локо Пд -Анисе, ще е отляво на атаката, а румънецът Куртеан вдясно. Напред отново ще са Хамза и Доре.


Треньорът на Левски Тони Здравков има много повече дилеми около състава заради многото контузени футболисти. Със сигурност аут за Коматево са Мулдер и Божинов, които бяха титуляри срещу ЦСКА (0:1). Все пак Сухия получи добра новина от лекарския щаб, че Крумов ще успее да се възстанови за двубоя. Бившият играч на Берое ще трябва да запълни дупката вдясно на отбраната, оставена от Мулдер. Другите трима в ариергарда ще са Даниел Димов, Белаид и Нунеш. Пред тях при липсата на Гаджев ще са Старо-кин и Бру. В офанзивен план Сухия смята да заложи на карето Рамос, Бастос, Type и Цветан Генков, който ще се завърне в състава след дълго отсъствие. На пейката пък ще остане Макриев.


С оглед на проблемите е ясно, че Левски ще играе за равен или минимална загуба. Този състав предполага затворена игра и контраатаки.

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

Трансферен удар! Добруджа привлече Румен Руменов от Спартак (Варна)

Добричлии направиха голяма бомба

Дунав победи Лудогорец II след обрат в контрола

Русенци спечелиха с 2:1, след като преди това губеха в резултата

Иван Василев си тръгва от Локомотив (София)

Той е успял да намери човек на когото да продаде клуба

Черноморец (Бургас) смачка дубъла си в приятелски мач

Тимът постигна успех с 10:2

Новият вратар на Левски проведе първа тренировка с тима

Матей Маркович вече се готви с отбора

Лудогорец се прибира в неделя

В събота е последната контрола на шампионите на австрийска земя

Пирин с първа победа в контролите

След 3:1 над дубъла на ЦСКА 1948

Любо Пенев.започна с победа в Локо (Пд)

„Черно-белите“ с 3:1 над Струмска слава в първата си контрола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки